21-08-2013 - Windsurfen, Nieuws

Ex olympisch Windsurfer Casper Bouman Europees Kampioen Formula Windsurfing 2013

Casper Bouman won op zaterdag 16 augustus in Letland het Europees Kampioenschap Formula. Het was voor de Hagenaar alweer de tweede grote titel dit jaar na de winst in juli op het wereldkampioenschap Formula.

Bouman die in 2006 wereldkampioen in de Olympische RS:X klasse werd en Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van China in 2008, stapte na een teleurstellend resultaat in 2009 over naar het Formula Windsurfen, een stap die nu zijn vruchten afwerpt.

Het EK Formula was tot op het laatste moment spannend. Bouman eindigde na 15 wedstrijden gelijk met de Israëliër Arnon Dagan. Bouman trok door een constant toernooi uiteindelijk de winst naar zich toe aangezien zijn aftrek beter was dan die van de Israëliër.

Het EK Formula was een onderdeel van het Open Europees Kampioenschap dat uiteindelijk door de Australiër Steve Allen op zijn naam werd geschreven.   vnlr. Bouman – Allen – Dagan De Hagenaar is tevreden met het resultaat. Bouman: “Het was een lange week met goede en wat minder goede dagen en hele wisselende omstandigheden. Ik ben super blij dat ik beide kampioenschappen op mijn naam heb kunnen schrijven dit jaar!” Rust en tijd om echt bij te komen is er voor Bouman niet. Vandaag verschijnt hij namelijk alweer aan de start van de PWA slalom in Alacati, Turkije. Deze PWA slalom wedstrijden zijn live te volgen via www.pwaworldtour.com .

 van