Exclusieve distributie Mavic via Hermann Hartje KG in Benelux en Denemarken

MAVIC en HERMANN HARTJE KG gaan in de toekomst samenwerken. In Nederland, België, Luxemburg en Denemarken zal HARTJE vanaf 1 maart 2021 de producten van het Franse bedrijf distribueren. Beide partners hebben een lange geschiedenis: MAVIC bestaat al sinds 1889, HARTJE sinds 1895. Maar bovenal worden ze verenigd door hun voortdurende blik vooruit en de drive om niet alleen deel uit te maken van de accessoiremarkt, maar om een belangrijke rol te spelen bij het vormgeven daarvan.

MAVIC is een van de meest illustere namen in de fietsindustrie. Hun paradepaardjes zijn hoogwaardige en exclusieve wielsets en velgen die tot de wereldtop behoren en dit ook hebben bewezen bij professioneel gebruik. MAVIC staat ook bekend om innovatie en kwaliteit in andere marktsegmenten zoals kleding, helmen en schoenen.

HARTJE heeft een langdurige en vooral nauwe band met de rijwielhandel, die intussen ook tot ver buiten Duitsland reikt. Niet alleen in de Benelux maar tevens binnen Europa heeft HARTJE de afgelopen jaren haar positie verder uitgebouwd.

“Onze voortdurende ontwikkeling en het werken met een groot verkoopteam en talrijke handelspartners werpt zijn vruchten af, waardoor ook dergelijke exclusieve topmerken ons hun vertrouwen schenken”, zegt Dirk Zwick, directeur van Hermann Hartje KG. Ook Steffen Fischer, category manager van de exclusive brands, is enthousiast: “De nieuwe samenwerking met MAVIC is een grote mijlpaal voor ons. Onze passie voor de fietsenbranche wordt weerspiegeld door dit traditionele premium merk en vestigt zich uitstekend in ons exclusieve merkenspectrum”.

“Nederland, België, Luxemburg en Denemarken zijn al gevestigde en succesvolle markten voor ons, maar we konden ons geen betere partner wensen om ons merk in de toekomst verder te laten groeien,” zeggen MAVIC-directeuren Yoann en Jean-Michel Bourrelier. “Iedereen die als detailhandelaar MAVIC in zijn assortiment opneemt, kan rekenen op een hoog niveau van ondersteuning en klantenservice. Naar onze mening biedt HERMANN HARTJE KG dit op voorbeeldige wijze aan.”

De portefeuille  met “exclusieve“ merken in de HARTJE-distributie groeit met MAVIC naar een nog hoger niveau met onder andere merken als CAMELBAK, G-FORM, SILCA, SONAX, FULCRUM en FIZIK.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van