21-04-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Expeditie Dolomieten

CYCLOsportive organiseert eind augustus een bikepacking race van vier dagen in de Dolomieten. Op 28 augustus vertrekken de deelnemers vanuit Innsbruck. In vier dagen zullen de avonturiers ruim 400 km fietsen (veel over gravel) met bijna 10.000 hoogtemeters! Ben jij stoer genoeg?

Ons avontuur begint in Innsbruck. Op 27 augustus verwelkomt CYCLOsportive de deelnemers in Penz West Innsbruck. Na een nacht slapen, worden de avonturiers losgelaten. Op weg naar het grote onbekende. Om vier dagen later weer in Innsbruck terug te keren. Als op 31 augustus de finish in Innsbruck gepasseerd wordt, hebben de deelnemers een geweldig avontuur achter de rug.

Higlights Expeditie Dolomieten

  • Gravelklim naar de top van de Geiseljoch
  • Overnachten op 2.300 meter hoogte op de Pfitscherjoch
  • Cruisen door het Pustertal
  • Prato Piazza met overnachting in de Dürrensteinhütte
  • Naturpark Fanes Sennes
  • De klim naar de top van de Passo delle Erbe
  • Brenner Grenzkamm
  • Finishen in Innsbruck

Een machtig avontuur!

Wie het avontuur niet schuwt, ook niet vies is van een stukje single track op de gravelfiets of een stukje lopen als fietsen echt niet meer kan. Dan is dit jouw AVONTUUR! Een self supported avontuur. Omdat de routes al uitdagend genoeg zijn, heeft CYCLOsportive de slaapplek al geregeld voor de deelnemers. Overnachten op grote hoogte in een fraaie berghut. Ontwaken in het Pfitscherjochhaus is een belevenis. Wat een fantastische natuur! Diners en ontbijt hebben we ook al voor je geregeld, net als de gpx routes waaruit je als deelnemer kunt kiezen.

Een stukje lopen als fietsen echt niet meer kan.

De Race

It’s a race but not a race. Dat wil zeggen dat alle deelnemers winnaars zijn als ze Innsbruck na vier dagen bereiken. Het avontuur vergt het uiterste van lichaam en geest. Tijdens de etappes kunnen de deelnemers badges verdienen. Iedere badge heeft een waarde. Niet alleen de snelste fietsers verdienen punten. Sterker nog, misschien is snelheid wel helemaal niet van doorslaggevend belang als de eindrangschikking wordt opgemaakt. Wie niet sterk is, moet slim zijn.

 van