30-06-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Expeditie Mont Ventoux 2014: een groot succes

Zondag 22 juni jl. heeft voor het 3de jaar op rij Expeditie Mont Ventoux (EMV) plaats gevonden. EMV is een evenement georganiseerd door Stichting Winnen doen we samen, de goede doelen stichting van het Tilburgse bedrijf DESTIL, met als doel geld in te zamelen voor Stichting Orange Babies.

In een zonovergoten Frankrijk, aan de voet van de Mont Ventoux, vertrokken om 6.00 uur ruim 60 deelnemers hardlopend, wielrennend of op de mountainbike om de berg 1, 2, 3 of zelfs 4 keer gingen bedwingen. ’s Avonds rond 20.00 uur kwam de laatste deelnemer voor de laatste keer aan op de top.

Cinglés du Mont-Ventoux

Maanden zijn de deelnemers in training geweest voor het bedwingen van de Mont Ventoux. Tussentijds zijn zij middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie, trainingstips en berichten vanuit Orange Babies. Tijdens de gezamenlijke trainingen heeft iedereen zijn/haar niveau kunnen spiegelen. Het resultaat is dat tijdens EMV14 maar liefst twee personen zijn bekroond tot Galériens du Mont Ventoux en  niet minder dan 16 Cinglés zijn toegevoegd aan de illustere lijst van Club des Cinglés du Mont-Ventoux. Daarnaast hebben twee deelnemers de titel Forestier op hun naam staan. Zij hebben tweemaal de Ventoux via de onverharde mountainbike route beklommen.

Als sponsor van Orange Babies heeft DESTIL zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen bekend te maken met het werk van Orange Babies. Bovendien wordt met EMV een mooi bedrag opgehaald wat volledig ten goede komt aan de stichting. De gecombineerde inzet van alle deelnemers, vrijwilligers en begeleiders heeft er toe geleid dat een cheque ter waarde van €65.493,- kon worden overhandigd aan Baba Sylla van Orange Babies.

Op 21 september organiseert Stichting Winnen doen we samen een nieuw evenement voor Orange Babies: Expeditie Junior. Op deze dag gaan we samen kinderen tussen de 8 en 14 jaar de Posbank beklimmen voor het goede doel. Kijk voor meer informatie op de website van Expeditie Junior.

 van