Extra beschermd op natuurtrip met de muggen- en UV-werende AntiMosquito-kleding van VAUDE!

Zomertijd is muggentijd. Daarom heeft VAUDE zijn AntiMosquito-kleding gelanceerd, voorzien van geraniol dat muggen en andere stekende insecten geen kans geeft. Daarnaast biedt AntiMosquito ook effectieve bescherming tegen zonnebrand. Dubbele én ecologische bescherming: win-win voor jezelf en de natuur!

De zomer doet het hart van de outdoor-liefhebber sneller slaan. Alleen verpesten muggen vaak het feestje, zeker als er water in de buurt is. En hoewel er tal van insectenwerende sprays, crèmes en kaarsen bestaan, ben je pas compleet beschermd met de juiste kleding. En daarvoor kan je voortaan op de nieuwe AntiMosquito-kleding van VAUDE rekenen.

Muggen en andere insecten worden vooral door zweetlucht aangetrokken. Natuurlijk geraniol zorgt ervoor dat muggen de geur van de drager van de broek niet meer aantrekkelijk vinden. Geraniol komt voor in diverse planten, zoals rozen, currykruid, koriander, lavendel, laurier, tijm, citroenmelisse en geraniums. De actieve stof is biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor mens en dier. In tegenstelling tot veel andere insectenwerende middelen met Permethrin worden de insecten niet gedood, maar afgeweerd. Het effect blijft tot 20 wasbeurten bij 30 °C behouden, daarna moet de kleding opnieuw behandeld worden.

Muggenbeetvrije benen

Vanaf zomer 2021 zijn de populaire Farley-broeken van VAUDE voorzien van een Greenfirst®-muggenafweer op basis van geraniol. De Farley ZO Pants V is een afritsbare wandelbroek die sneldrogend, onderhoudsvriendelijk én muggenafwerend is.

Daarnaast beschermt de Farley ZO Pants met UPF 50+ tegen schadelijke UV-straling en biedt hij zo een allround-zorgeloos pakket voor milieubewuste outdoorfans. De Anti-Mosquito uitrusting is vanaf zomer 2021 beschikbaar voor alle Farley-broeken van VAUDE (verkrijgbaar als Pants, Zip-Off, Capri-Pants of Shorts).

Trekking-overhemden

Ook voor het bovenlichaam heeft VAUDE in de vorm van het Rosemoor Shirt II en het Rosemoor LS Shirt II een oplossing tegen muggen. Deze lichte, luchtdoorlatende en sneldrogende overhemden met korte of lange mouw zijn perfect voor wandelen en trekking- of tropenreizen. Ze zijn gemaakt van duurzaam gerecycled polyester en bieden uitstekend draagcomfort.

De heren-overhemden zijn dankzij het op de rug verwerkte mesh-materiaal uitstekend geventileerd. De dames-modellen vertonen een discrete all-over-print en aangename stretch-kwaliteit.

Ook voor de kleintjes

Dankzij de Kids Detective AntiMosquito ZO Pants zijn ook de kids goed beschermd. De broek is eveneens afritsbaar, van UV-bescherming (UPF 50+) voorzien én zitten erg comfortabel.

Ook de Kids Caprea AntiMosquito Pants verdrijft met natuurlijk geraniol muggen en andere plaaggeesten. Daarnaast heeft hij onderaan de benen nauwsluitende teken-manchetten, wat hem in combinatie met de slijtvaste materiaalversterkingen op de knieën en het achterwerk tot de eerste keus maakt voor scholen en opvang die veel de natuur in trekken.

Duurzame productie

Een echte Indiana Jones wilt de natuur ook zoveel mogelijk beschermen. Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen. Ongeveer 90% van de VAUDE-kleding is voorzien van het door de staat verleend textielzegel Grüner Knopf (Groene Knoop).

 van