08-11-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Magnet – Review

Strapless freestyle gaat los. De tricks gaan steeds harder, hoger en ingewikkelder. Dat vraagt veel van de riders, en van het materiaal. Speciaal daarvoor heeft F-One het ultieme strapless freestyle-wapen gemaakt, de F-One Magnet.

Slimtech Carbon Custom-bouwwijze

We kunnen niets anders zeggen dan dat de F-One Magnet er prachtig uitziet. Helemaal matzwart met oranje en witte details. Dat zwarte komt niet van het carbon dat erin verwerkt is, maar door de speciale verf. Het opvallendst van het board is de dikte. Dit board is extreem dun voor een strapless freestyle-board. F-One gebruikt hiervoor het innovatieve Slimtech Carbon Custom-bouwwijze. Dit is niet alleen erg licht met 2.3 kilogram maar ook erg robuust. En laten dat nu twee belangrijke eigenschappen zijn voor een goed strapless freestyleboard.

Bij deze Slimtech Carbon Custom-constructie wordt gebruik gemaakt van een sterke, dunne schuimkern waar vervolgens met precisie carbon lagen omheen worden gelegd – met de hand! De lagen worden vacuüm gezogen voor een minimaal gewicht en optimale werking van de carbon- vezels. Wat je al snel krijgt met een carbon board is dat het te stijf is. Dat vaart niet lekker. Vandaar dat voldoende flex van belang is. Dat kun je krijgen door de speciale manier waarop carbon-lagen worden gelegd.

F-One Magnet - Review

Elke voetsturing voel je

De F-One Magnet heeft een prima flex. Op het water voel je dat terug door super comfortabel en direct vaargedrag. De F-One Magnet is extreem direct. Elke voetsturing voel je. Al lijkt het daardoor dat het board nerveus is, het board vaart uitstekend door de chop heen. Waar een ‘dik’ surfboard over de chop vaart, vaart de F-One Magnet er doorheen. Het voelt meer als een twintip. Het board vangt oneffenheden prima op en je stuitert niet zomaar van het board af. De geribbelde deckpad speelt daar ook een rol in. Al vraagt het board wel een stevige voet als het harder waait en de chop heftig is.

De pop

Nog een belangrijk punt van een goed strapless freestyleboard: de pop. Door de relatief vlakke rockerlijn, de parallelle outline en de flex van het carbon is deze uitstekend. De pop is niet alleen veel, maar ook goed te controleren. Het springen gaat heel natuurlijk. Zelfs mensen die problemen hebben met het strapless springen komen makkelijk los. En rijders die al ervaring hebben komen niet alleen hoger maar maken ook hun tricks makkelijker af. Door het lichte gewicht vliegt de F-One Magnet hoog door de lucht en draait het board snel. Wel wennen bij harde wind, omdat het board uit je handen kan waaien, maar doordat-ie zo dun is houdt-ie wel lekker vast. Je gooit na je trick zo het board weer onder je voeten. En je hoeft je geen zorgen te maken of het board het allemaal wel aankan, hij is sterk.

F-One Magnet - Review

Het Board blijft echt aan je voeten plakken

De naam F-One Magnet is spot on, het board blijft echt aan je voeten plakken. Het board is dus niet alleen weggelegd voor pro-rijders maar voor iedereen die van strapless freestyle houdt. De geribbelde deckpad die over drie kwart van het board loopt geeft prima grip en is comfortabel. En door de extra verdikking bij de voorste heb je net even nog meer controle en voel je wat je positie is op het board. Bijna vanzelfsprekend is dat de F-One Magnet geen inserts heeft voor voetbanden. De landingen gaan makkelijk en soepel door de diepe channels onderop het board. Dat het board niet te stijf is, maar de landing goed absorbeert speelt ook mee.

F-One Magnet - Review

De F-One Magnet kan meer. Hij is stabiel, snel en vaart makkelijk hoogte. En de Magnet planeert snel ondanks dat ie maar 11 liter volume heeft. De breedte en gewicht spelen hierbij een rol. Al met al is het dus ook een fijne freerider. Doordat het board zo dun is, is het zwaartepunt lager waardoor het board snel reageert op stuurbewegingen. Je kunt er ook prima een golfje meer rippen. Hij behoudt makkelijk snelheid en je kunt scherpe topturns maken. Rij daarvoor het board wel goed achterop. Daarvoor is de tailkick op de pad lekker. Daar kun je je achterste voet goed tegenaan zetten. De bijgeleverde honeycomb Flow XS-vinnen zijn prima, maar je kunt er ook nog Future- vinnen inzetten.

Eigenschappen F-One Magnet:

F-One Magnet - Review

Maten F-One Magnet:

F-One Magnet - Review

Voor meer informatie over deze kite kun je naar de website van F-One gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘F-One Magnet‘ komt uit Access #3 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van