16-11-2023 - Kitesurfen, Leesvoer

F-One Magnet V2 – Surfboard review

De nieuwe F-One Magnet V2 onder de loep. De Magnet van F-One was vorig seizoen een echte eye-catcher met z’n zwarte looks en dunne outline. Voor dit seizoen heeft het strapless freestyle-board een nieuwe shape.

De constructie van de Magnet is nogal bijzonder. Met de Slim Tech Carbon Custom-constructie wordt er een carbon laag om een cnc geshapte pvc-schuimkern gedaan. Daarna volgen volgt een bamboefineer-laag en een fiberglas-laag die samen vacuümgetrokken worden. Zo wordt al het overtollige hars eruit gezogen en wordt het gewicht tot een minimum beperkt. Overigens is de F-One Magnet V2 versie iets zwaarder dan de V1 maar het surfboard is wel wat robuuster geworden. De buitenste laag wordt geschilderd. Dat buitenste verflaagje is overigens wel kwetsbaar. Als je hem ergens tegenaan stoot schraap je de verf er best snel af. Dat maakt voor de vaareigenschappen verder natuurlijk niet uit.

Door deze bouwwijze is het surfboard niet alleen super licht maar ook dun, stijf en sterk. Het voordeel van een dun board is dat je dicht op het water staat waardoor je directe controle hebt over het board. Bovendien pakt een dunne raillekker vast tijdens aerial manoeuvres. Door de diepe channels hou je grip en snelheid. Carbon is stijf wat ook weer bijdraagt aan het directe vaargevoel. Bovendien geeft dit, samen met de scherpe rail, de parallelle outline, de brede tailen de rechte rockerlijn goeie pop tijdens het afzetten voor een sprong. Je komt heel makkelijk los en gaat, zeker als je de wind eronder laatkomen, hoog de lucht in. Het surfboard plakt (als een magneet) aan je voeten en laat zich makkelijk corrigeren in de lucht. Ook de landingen gaan soepel. Het board is niet te stijf zodat je landing ook nog wat geabsorbeerd wordt.

De V2 is ten opzichte van de V1 iets smaller geworden en heeft wat rondere neus. Dit heeft de controle in ruig water verbetert. Planeren en hoogtelopen doet de F-One Magnet V2 ontzettend goed.

De voorste Future vinnen zijn medium F-One One Carbon’s en de achterste is een extra small. Het geribbelde dunne deckpad loopt over vrijwel het hele surfboard en geeft een prima grip. Er kunnen op deze pure strapless freestyler geenvoetbanden. Naast dat je met de F-One Magnet V2 kunt freestylen kun je er ook best een golfje meepakken. Vaar daarvoor het surfboard iets achterop zodat de brede rechte neus niet in de golf hapt. Je kunt je achterste voet tegen de hoge tailkick zetten voor maximale controle.

Bekijk onze site voor meer informatie. Of kijk op de site van F-One.


Dit artikel “F-One Magnet V2 – Surfboard review” komt uit Access #1 van 2023. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van