11-12-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Pocket Carbon Custom 2022 – Board Review

F-One was een van de eerste bedrijven die het kitefoilen omarmde. Inmiddels is het een volwassen discipline binnen het kitesurfen en staan de ontwikkelingen niet stil. Zo introduceert F-One de nieuwe Pocket-kitefoilboardlijn in verschillende nieuwe constructies. Wij gingen het water op met de F-One Pocket Carbon Custom 2022.

De kitefoil-boardcollectie van F-One bestaat uit een convertible Mitu en Slice-surfboard, een Pro Race Carbon-raceboard en de Pocket. Deze F-One Pocket Carbon Custom 2022, heeft zoals de naam al doet vermoeden, een compacte outline. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende constructies. Bij de Slimtech-constructie, wordt er met hitte glasfiber-lagen om een PU-kern geperst; bij Slimtech Carbon wordt er met hitte carbonfiber-lagen om een PVC-kern geperst en bij Slimtech Carbon Custom worden er glasfiber-, bamboe- en carbonlagen om de pvc-kern vacuüm gezogen. Slimtech is sterk, duurzaam en licht. Slimtech Carbon maakt het board nog lichter en stijver. En Slimtech Carbon Custom maakt het zelfs nog lichter en stijver. De boards hebben dezelfde shapes alleen zijn de Carbon Custom’s dikker en hebben daardoor meer volume. Zo heeft de door ons uitgeprobeerde Carbon Custom 130 18,6 liter en de vergelijkbare andere versie heeft 10 liter volume. Meer volume geeft meer drijfvermogen dus vooral fijn bij het oefenen van tricks met name in zoet water. Zout water geeft altijd al meer drijfvermogen. Het dek loopt iets hol waardoor je laag op het board staat. Dit geeft meer controle en meer gevoel met het board tijdens het varen.

Verder valt op hoe ongelooflijk snel de F-One Pocket Carbon Custom 2022 reageert op voetsturing. Met name lekker voor de gevorderde kitefoiler. Doordat het zo stijf en licht is kun je het board erg goed pompen met je voorste voet om snelheid te maken of te behouden. Elke pompbeweging wordt omgezet in voorwaartse snelheid. Het geribbelde deckpad bedekt het board voor 3/4 en geeft een uitstekende grip. De tailkick op de pad zorgt dat je niet snel van het board af glijdt met je achterste voet.

Er kunnen drie voetbanden op in de Y-setup (behalve bij de kortste versie: de 110). De dubbele concaaf in de bodem zorgt dat het de F-One Pocket Carbon Custom 2022 snel uit het water komt. De wat schuin afgesneden rails maakt dat je scherp aan de wind kunt varen zonder dat het board het water raakt. De behoorlijke scoop in de neus zorgt dat je niet meteen voorovervalt als het board het water raakt. Doordat de F-One Pocket Carbon Custom 2022 gebruik maakt van de standaardmaten bij de tracks kunnen er ook foils onder van andere merken. Bij de tracks zitten rubberen dopjes zodat de plaatjes er niet uit kunnen vallen.

F-One Pocket Carbon Custom 2022

Maten

110 x 44 x 4 x 15 liter x 2,4 kg

120 x 46 x 4 x 16,8 liter x 2,7 kg

130 x 47 x 4 x 18,6 liter x 2,9 kg

Van de Slimtech-versie is er nog een 145 x 50 x 11 liter x 4,1 kg

Prijzen

Slimtech van € 569,- tot € 699,-

Slimtech Carbon van € 799,- tot € 899,-

Slimtech Carbon Custom van € 1.279,- tot € 1.299,-

kijk voor meer informatie op: f-one.com


Dit Review “F-One Pocket Carbon Custom 2022” komt uit Access #2 van 2022. Kijk voor meer board-reviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van