07-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Slice Bamboo – Review

De F-One Slice is een strapless freestyle board die ook inzetbaar is in kleine tot gemiddeld hoge golven. De Slice is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Ze hebben allemaal dezelfde shape, maar verschillen in bouwwijze: F-One Slice Bamboo , CarbonPro Flex  en Bamboo Foil. Wij checkte de Bamboo-versie uit. 

Sterk en duurzaam

De Carbon is de stijfste en de lichtste, de Pro Flex de flexibelste met een gemiddeld gewicht en de F-One Slice Bamboo zit er qua stijfheid tussenin en is qua gewicht iets lichter dan de Pro Flex. De F-One Slice Bamboo is erg sterk en duurzaam. Dek en bodem hebben een bamboe sandwich-constructie waarbij het sta-gedeelte op dek twee lagen bamboe heeft.

Ten opzichte van de vorige versie heeft de nieuwe F-One Slice Bamboo meer rocker in de neus om landingen beter op te vangen en minder nose dives in de golven. En er is ook meer rocker tussen de vinnen waardoor je, samen met de scherpe rail, meer pop krijgt bij sprongen. Deze rocker zorgt, samen met de smallere wingertail, ook voor iets rondere bochten.

F-One Slice Bamboo - Review

Flakkere rockerlijn

Het is niet vergelijkbaar met de Mitu, maar daarentegen zorgt de flakkere rockerlijn in het midden er wel voor dat je goed je snelheid behoudt bij slappere golven. En zo kun je makkelijk om een gebroken gedeelte van de golf heen golfrijden. Door de meer vierkante outline sta je meer in het midden van het board. Dat geeft een stabiel vaargevoel en is vergelijkbaar met het varen op een twintip. Mensen die overstappen van twintip naar een Slice zullen zich snel thuis voelen. Er kunnen ook nog voetbanden op voor als je nog meer vastigheid wilt. 

Er zit standaard een tailpad op met tailkick. Die laatste gebruik je best vaak omdat het board het liefst achterop gesurft wil worden bij het golfrijden. Dat helpt voor het betere bochtenwerk en harde topturns. De Slice Bamboo wordt standaard geleverd zonder frontpad. Er kan eventueel een passende frontpad worden bijgekocht. Anders kun je er wax op smeren voor grip. Of wax en een frontpad. Wat jij maar fijner vindt. Je hebt in ieder geval de keuze.  

F-One Slice Bamboo - Review

De Slice heeft een enkele concaaf met channels die bij het nieuwe model over bijna de hele lengte doorlopen voor een optimale stabiliteit en grip. Springen met de Slice gaat makkelijk. Er is zat grip en pop en het board plakt lekker aan je voeten. Niet zo extreem goed als de lichte Carbon, maar aan dat board hangt ook een ander prijskaartje. Door de relatief korte lengte, gaan tricks ook makkelijk. Het board is snel en loopt erg goed hoogte. De standaard vinnen die je erbij  krijgt zijn goed, maar een upgrade naar bijvoorbeeld de XS Flow-vinnen van F-One maakt het board nog beter.  

Eigenschappen F-One Slice Bamboo:

F-One Slice Bamboo - Review

Maten en prijzen F-One Slice Bamboo:

F-One Slice Bamboo - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van F-One gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘F-One Slice Bamboo‘ komt uit Access #2 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van