07-09-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

F-One Trax HRD Carbon – Review

De Trax is een ‘house hold name’ bij F-One. De Trax-familie is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Zo is er een Trax Lite, Trax ESL en Trax HRD Carbon. Ze hebben dezelfde naam, maar verschillende shapes en bouwwijzen en dus unieke vaareigenschappen. Wij gingen het water op met de F-One Trax HRD Carbon versie.

HRD-rail

Een uniek item aan de F-One Trax Carbon is de HRD (Helical Rail Design)-rail. Hierbij is de rail verdeeld in drie zones. Het middelste gedeelte van de rail, tussen de voeten, is dun voor maximale grip en hoogtelopen. Hier werkt de gemiddelde rockerlijn ook aan mee. Bij de voeten heeft de rail de vorm van een rail van een surfboard (inverted rail) zodat het board comfortabel door de chop gaat en goed kan snijden in bochten. Bij de tips is de rail weer dun voor maximale grip en pop. Bijkomend voordeel van de HRD-rail is dat er een minimale waterspray is tegen benen en gezicht. De kern van het board is 3D geshapet (dikte van het board in het midden is dunner dan de rail) voor een zo optimaal mogelijk flexpatroon en gewichtsbesparing.

F-One Trax Carbon - Review

Unibox-vinnen

De F-One Trax HRD Carbon heeft Unibox-vinnen waarbij de vinnen door het board steken voor een strakke verbinding tussen vinnen en board. Deze vinnen zijn asymmetrisch voor goede planneereigenschappen en grip. Nadeel is wel dat er alleen vinnen van F-One onder kunnen. Het carbon in het board maakt het board stijf en licht. Hierdoor vaart het board levendig en reageert het super snel op stuurbewegingen.

De pop is explosief, maar goed te doseren. Hoe meer je erin stopt hoe meer je eruit krijgt. De opbouw naar een sprong is goed te controleren. Landingen gaan soepel door de brede outline en de channels in de onderkant. Bovendien zorgt de HRD-rail ervoor dat het board niet snel hapt. Die brede outline en channels zorgen ook voor goede planeer-eigenschappen. De F-One Trax HRD Carbon vaart niet moeilijk en is heel comfortabel in de chop. Hierdoor is het board geschikt voor alle niveaus, van beginners tot experts. En dat zie je niet vaak bij een carbon board.

F-One Trax Carbon - Review

Platinium 3-bindingen

Wij hebben de F-One Trax HRD Carbon gevaren met Platinium 3-bindingen. Die zijn voor 2020 weer wat verbeterd met een erg comfortabele setup door gebruik van verschillende dichtheden schuim. Hard waar je controle wilt en zacht waar je comfort wilt. Ondanks dat de binding maar een strap heeft zit je er wel lekker vast in. Je moet ze wel goed afstellen op je voet. Er zitten vervolgens genoeg instelmogelijkheden op om dat te bewerkstelligen. De strap is geïnjecteerd met gel en vormt zich daardoor goed naar je voet, de pads hebben een hellingshoek zodat de knieën in de juiste positie staan ten opzichte van je lichaam zodat je niet snel last zult krijgen van je knieën. De grabhandle is van hard kunststof met uitsparingen om gewicht te besparen en voorzien van een griplaag.

F-One Trax Carbon - Review

Eigenschappen F-One Trax HRD Carbon:

F-One Trax Carbon - Review

Maten en prijzen F-One Trax HRD Carbon:

F-One Trax Carbon - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van F-One gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘F-One Trax HRD Carbon‘ komt uit Access #2 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van