01-07-2016 - Windsurfen, Nieuws

F-ONE: WINDFOIL en PAPENOO BOARD

Kitefoiling is booming en de unieke eigenschappen van het kitefoilen zijn indrukwekkend. Het foil ontwerp is geadopteerd door de gehele watersport tak van F-ONE. Met deze kennis heeft F-ONE besloten ook een windsurffoil en speciaal windsurf board te maken. 

Voor het eerst in de geschiedenis van F-ONE brengt het merk drie sporten bij elkaar, door de kennis van de foil techniek toe te passen op een windsurfboard die eveneens als SUP kan dienen. Vier jaar is het het team van F-ONE bezig geweest om een foil voor het windsurfen te ontwerpen. Het beste gevoel van het foilen is dat je als het ware boven het water vliegt, maar het grootste voordeel is wat het foilen met weinig wind met zich mee brengt. Zeker bij het windsurfen kan dit een fantastisch pluspunt zijn.

F-ONE Windfoil

F-ONE brengt twee foils op de markt de Windfoil Freeride Hybrid (Aluminium en Carbon) en de Windfoil Race Hybrid. Het verschil zit hem bij de twee foils in de wings. De 900 Race Wing is speciaal gecreëerd voor het downwind superfoilen. Door de brede spanwijdte van de wing genereert de 900 Race Wing makkelijk lift en merk je meteen hoe effectief het board planeert.

Een groot oppervlakte van de foil die lift creëert maakt de 1000 Freeride Wing toegankelijker voor de gewone windsurfer die de stap naar het windfoilen wil maken. De 1000 Freeride Wing is gebruiksvriendelijk en door het compacte ontwerp geeft de Freeride veel bewegingsvrijheid.

F-ONE Board

Naast de nieuwe foils brengt F-One voor het eerst in twintig jaar weer een windsurfboard op de markt. De Papenoo is een convertible SUP / SUPFOIL / WINDFOIL Board. De wijde shape geeft het board veel volume en stabiliteit. Om het board zo licht mogelijk te houden is er en volledige carbon versie beschikbaar. Naast de volledige carbon versie is er ook een versie van de Papenoo die extra versterkte is bij rails door bamboo en carbon. Het board heeft de volgende afmetingen  7’7’ x 29’’ – 110L and 7’11’ x 30.5’’ – 123L.

 van