19-02-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Fabien Barel tekent bij Canyon Factory Enduro Team

Sinds het begin van dit jaar waren er al geruchten, maar nu is het officieel: de Franse mountainbikelegende en tweevoudig wereldkampioen downhill Fabien Barel voegt zich bij het Canyon Factory Enduro Team. De samenwerking met Fabien Barel is niet alleen in sportief opzicht een uitstekende keuze van Canyon. De Fransman heeft veel wedstrijdervaring en kan als ingenieur een aanzienlijke bijdrage leveren aan het ontwikkelingsproces. De 32-jarige rijder heeft ruime technische ervaring en kan het ontwikkelingsteam voorzien van veel input.

Foto’s: Markus Greber

Het Canyon Factory Enduro Team werd dit jaar opgericht, en bestaat uit vijf teamrijders. Fabien Barel is het boegbeeld van het team. Daarom heeft Roman Arnold, CEO bij Canyon Bicycles, hoge verwachtingen van Fabien: “Ik ben blij dat Fabien zich bij Canyon aansluit dit seizoen. Samen zullen we veel moois bereiken. Fabien heeft in het verleden aangetoond dat hij toonaangevende ideeën heeft. Maar ook zijn persoonlijkheid past goed bij onze filosofie.”

De andere teamrijders Ines Thoma, Marco Bühler en Eugen Maxi Dickerhoff kunnen een hoop leren van Fabien. Ook zal de Schot Joe Barnes op zijn strijdvaardige enduroskills kunnen bouwen. Joe vormt samen met Fabien een onverslaanbaar duo dat leiding zal geven aan het Canyon Factory Enduro Team. Tijdens het Bike Festival Garda Trentino begin mei zal het nieuwe en enthousiaste team hun eerste endurowedstrijd rijden. Het hoogtepunt van het seizoen is de Trans-Provence, een endurowedstrijd die in etappes door de Provence loopt, van 28 september tot en met 5 oktober 2013.

Dit seizoen vormt voor Fabien Barel een belangrijke mijlpaal in zijn carrière. “Ik kijk uit naar mijn debuut in de Enduro World Series 2013. Canyon is de ideale, betrouwbare partner. Dit seizoen wordt geweldig voor ons beiden – ik kan de wedstrijden afreizen met het Canyon Factory Enduro Team en ondertussen helpt mijn ervaring Canyon bij de voortstuwing van hun ontwikkeling in het Gravity-segment.”

 Enduro Teammanager Tibor Simai en Fabien Barel controleren het materiaal

Fabien Barel zal aanwezig zijn bij het Canyon Pure Cycling Festival in Koblenz op 27 en 28 april aanstaande. Onderdeel van Canyon’s seizoensopening is een meet & Greet en handtekeningactie met de tweevoudig wereldkampioen. Daarnaast vindt er ook nog een begeleidde endurotocht met Fabien plaats.

Ben je al nieuwsgierig naar Fabien Barel en zijn Canyon fiets? In de video praat Fabien Barel over zijn rol in het Canyon Factory Enduro Team – inclusief beelden van een van zijn eerste testritten!

[youtube id=”t6fGXiHgfwA”]

Ga voor meer informatie, interviews en foto’s van Fabien Barel en zijn teamgenoten Ines, Marco, Maxi en Joe naar http://blog.canyon.com, voor details over Canyon zie http://www.canyon.com, volg Canyon op Facebook via www.facebook.com/canyon, op Twitter via https://twitter.com/pure_cycling of vind Canyon op YouTube via www.youtube.com/user/purecycling

 van