06-11-2011 - Snowboarden, Nieuws

FACE SHOTS FESTIVAL

FACE SHOTS FESTIVAL

An evening of backcountry ski and snowboard films

Op 23 november organiseert Bas Rotgans, zelf bevlogen backcountry skiër en snowboarder, voor de eerste keer FACE SHOTS FESTIVAL. Een avond met inspirerende films waarin het berijden van poedersneeuw,  reizen en avontuur centraal staan. De films worden vertoond in de grote zaal van Cinema Kriterion. Kaartjes kosten €8,50 en bieden toegang tot alle films van de avond.


FACE SHOTS Festival wordt mede mogelijk gemaakt door K2 ski’s en snowboards, Arc’teryx Equipment, Full Tilt ski boots en Backcountry Access.

Naast enkele korte films zijn de 2 snowboard headlines:

Solitaire,  Sweetgrass Productions

Op navolging van Signatures, een project dat twee jaar duurde om te filmen. Een samenkomst van Zuid-Amerikaanse landschappen en Westerse vertellingen over legendarische backcountry mogelijkheden die zijn uitgestrekt over de lengte van een continent.
[youtube id=”YKUhGwGM3fA”]

Where the Wind Blows,  Ari Marcopoulos

Een nauwelijks bekende documentaire over freeridelegende Craig Kelly die in 2003 omkwam in een lawine. Kelly creëerde eigenhandig een bestaan uit een vorm van snowboarden die niet draaide om high-profile wedstrijdsport,  maar was gebaseerd op een samenspel met de bergen ver van de gebaande pistes. Marcopoulos legde op 16mm film momenten vast uit het dagelijks leven van Kelly: snowboardtrips naar onder andere Iran en Canada,  surftrips in Zuid-Amerika en Kelly’s overdenkingen op momenten dat hij vol in zijn element was.

https://www.facebook.com/FACESHOTS/

Kaartjes voor FACE SHOTS FESTIVAL kosten €8,50 en zijn vanaf dinsdag 8 november te koop bij:
– Cinema Kriterion,  Roeterstraat ,  Amsterdam
– MK Skiservice,  Julianalaan 31,  Bilthoven
– Bever,  Stadhouderskade 4,  Amsterdam
– Bever Women, Overtoom 51-53, Amsterdam
– The North Face Store, Kalvertoren, Amsterdam

Kaartjes zijn ook telefonisch te reserveren bij Kriterion op 020-623 1708


Mike Brown Solitaire / Sweetgrass Cinema

Verder zijn er nog deze twee skifilms:

All.I.Can. – Sherpas Cinema

Een technisch hoogstandje gepresenteerd in een drieluik,  die binnenkomt als een visuele bom. En daarnaast zelfs nog tijd heeft voor een onderliggende boodschap.
“…It’s gonna take a few days for me to digest what I just watched…” – Powder Magazine
[youtube id=”YFjurNuHX7k”]

Très Bonne Equipe

Het verhaal van een uniek duo,  Kaj Zackrisson en Sverre Liliequist. Samengekomen door het skiën en al meer dan 20 jaar vrienden. Van het begin als jonge slalomracers tot de wereld van de internationaal freeski supersterren. Een document over een uniek vriendschap.
[youtube id=”i339mksa6Dw”]

 van