21-09-2022 - Windsurfen, Nieuws, Leesvoer

Fanatic Grip TE /Grip XS 2023 – Wave x Freestyle

Met de aanpasbare Fanatic Grip TE 2023 kun je golven rijden zonder compromissen. Voor 2023 zijn de Radical Performance Waveboards volledig opnieuw ontworpen voor alle maten, met een focus op sterk verbeterde golfprestaties met minimale impact op de planeerprestaties.

Fanatic heeft de algehele trim iets naar achteren verplaatst (mast track, stance) waardoor meer surfy turns en strakke reacties op de golf mogelijk zijn.

De algemene trim leidt tot aanzienlijk verbeterde rail-to-rail bochten en directe respons.

De surfy rocker werd gecombineerd met een nieuwe progressieve outline met een bredere swallow tail voor betere wendbaarheid en bochten, terwijl de nieuwe bodemvorm met diepere dubbele concaves in het planningsgebied resulteert in gecontroleerde topsnelheid.

Draaien is een andere wereld met de nieuwe Fanatic Grip TE 2023. De boards voelen kleiner en speelser aan en bieden een nieuw niveau van lossigheid en controle – vooral in down the line condities. Of het nu gaat om full rail turns of strakke slashes, de nieuwe shapes maken indruk met directe reacties, veel drive en veel grip in de bocht.

De Fanatic Grip TE 2023 is extreem veelzijdig met meerdere vin opties om zowel als Quad als Thruster te werken, zelfs in de grootste maten.

Fanatic Grip TE 2023

De Fanatic Grip TE is verkrijgbaar in een nieuwe maatverdeling van 69 / 76 / 81 / 87 / 93 / 99 en de nieuwe floaty 107 voor zwaardere riders en lichtere wind.

De Fanatic Grip TE Uitgevoerd in een unieke Biax Innegra Carbon Light Finish technologie – de ultieme constructie voor al de Fanatic wave en freestyle TE boards.


Fanatic Grip XS 2023

De Grip XS is ons speciale performance wave board voor de toekomstige sterren van onze sport. Speciaal ontworpen voor lichtgewicht riders, is elk detail in proportie gebouwd zodat kleinere rippers hun potentieel onbeperkt kunnen ontplooien.

Gebaseerd op onze PWA wereldtitel winnende Grip TE, is de XS korter en smaller met een uitgedunde tail en rails die – in combinatie met de toegenomen rocker en quad vin set-up – de ultieme wendbaarheid en controle bieden in alle golfomstandigheden.

De voetbandpositie en stance zijn ideaal voor kleinere riders en kleinere zeilen; het is echt het beste board dat er is voor groms en lichtgewichten.


Klik hier meer informatie over de Fanatic Grip TE/XS 2023.

Voor meer Windsurf nieuws, windsurfen, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu Windsurf magazine en word abonnee van Motion en volg onop Facebook en Instagram!

 van