18-11-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Feestelijke opening MTB-parcours Broekpolder

Meer dan 250 mountainbikers en andere sportievelingen kwamen zaterdag 16 november af op de feestelijke opening van het Mountainbikeparcours Broekpolder in Vlaardingen. Zij zagen hoe Marianne Vos het parcours officieel onthulde. Dit deed ze samen met gedeputeerde Ingrid de Bondt en bestuurslid Jan Robberegt van het recreatieschap Midden-Delfland.

Nog voor de officiële opening waren Vlaardingse scholieren de strijd al met elkaar aangegaan. Het Groen van Prinsterer Lyceum sleepte de eerste scholierenwisselbeker in de wacht. Bij de bedrijvenwedstrijd ging de trofee naar de mannen van Sportcentrum Polderpoort. Marianne Vos reikte de prijzen uit en stapte later op de fiets om samen met de snelste scholieren en de winnaar van de prijsvraag, Larissa Hartog, een rondje over het parcours te rijden. Bij terugkomst deelde ze handtekeningen uit en had ze tijd om met haar fans op de foto te gaan.

Broekpoldertje

Officiële openingshandeling

Speciaal voor de officiële opening had een motorzaagartiest de naam MTB Broekpolder in een boomstam uitgezaagd. Onder grote belangstelling werd de ‘totempaal’ door Marianne Vos en bestuurders Ingrid de Bondt en Jan Robberegt onthuld.

Veel animo

De informatiemarkt voor Sportcentrum Polderpoort, met kramen van de organiserende partijen en de Duchenne Heroes, werd druk bezocht. Het animo voor de mountainbikeclinics was groot. Op het parcours kregen de bikers tips & trics van ervaren begeleiders. Wie die tips niet meer nodig heeft, is Patrick Smit, die met zijn stuntbike van hek naar hek en van steen naar steen vloog. De feestelijke opening werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van Bike2build, Paintball010, Polderpoort, Stichting Survival, Van Kortenhof en Vlaardingen in Beweging.


Marianne Vos: “Het was leuk om hier te zijn. Ik had al goede verhalen over het parcours gehoord en deze bleken echt te kloppen! Het is een erg leuk parcours en het was gaaf om met de prijswinnaars van de ochtend een rondje te fietsen.”

Jan Robberegt, bestuurslid Recreatieschap Midden-Delfland: “Een half jaar geleden stonden we hier bij de start van de aanleg van het parcours. Nu is de klus geklaard. Het is geweldig dat zoveel mountainbikers de weg naar het parcours al hebben gevonden en er zo enthousiast over zijn.”

 van