11-09-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Felt: AR 2014

Felt heeft een nieuw topmodel gepresenteerd: de 2014 AR. Toen het originele AR model werd geïntroduceerd in het kader van de Tour de France 2008, was het een van de eerste aeroframes op de markt. Het nieuwe model bouwt verder op het succes van zijn voorgangers. De nieuwe versie is volgens de fabrikant lichter, stijver en heeft nog betere aerodynamische eigenschappen dan voorheen het geval was.

Felt heeft daarnaast ook een speciale zadelpen ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om de fiets om te bouwen tot een tijdritfiets. De zogeheten Varimount zadelpen maakt het mogelijk om de gewenste zithoek aan te passen, en inmiddels heeft Felt een patent aangevraagd voor dit systeem.

Het duurste model van de AR zal overigens de AR FRD zijn, deze fietsen zullen afgemonteerd worden met Shimano Di2. Marcel Kittel van Argos-Shimano liet in de afgelopen Tour de France al zien tot bijzondere prestaties in staat te zijn op het topmodel. De prijzen voor Europa zijn momenteel nog niet beschikbaar, dus houdt hiervoor de Felt site in de gaten.

 

Felt Kittel

 van