03-12-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Ferrari F50 trekt wakeboarder met 135km/u

In Nederland kennen wij het ook wel als slootboarden. Met achterlijke snelheden op een surfboard of wakeboard door een sloot of kanaal getrokken worden achter een auto. Dit gaat gepaard met alle risico’s van dien en gaat uiteraard in tegen alle wetten. Een perfecte uitdaging voor een maffe thrillseeker…

Echter is er altijd baas boven baas, ga jij 80km/u? Dan ga ik 100km/u… Nou in Lincolnshire Engeland hebben ze zo’n gek gevonden die de lat wel heel hoog legt. Gesponsord wakboarder Jorge Gill laat zich door een sloot trekken door een zeldzame Ferrari F50 met een snelheid van maar liefst 135km/u… Deze jongen is wellicht levensmoe maar weet ons wel te vermaken.

Je moet aardig kunnen wakeboarden wil je met deze snelheden op de been blijven. Het is dan ook behoorlijk indrukwekkend om te zien. Een kanaal of sloot kan vol zitten met rotzooi. Één uitstekende tak kan je fataal zijn. Water oogt als een zachte landing maar met 135km/u komt dit aan als beton. Dus mocht je dit in je hoofd halen? Wees niet bang om je nek te breken, armen uit de kom of hersenletsel op te lopen. All part of the game!

Nee we willen jullie niet bang maken, wel raden we aan dit niet zelf te proberen.

Anyway, de gele kogel trekt op, Jorge komt in plané, blijft laag en hoopt dat er niks uitsteekt in zijn weg. Een paar seconden later, laat de wakeboarder het touw los.

“I was a little nervous beforehand. Normally I do around 20mph but for this I was going a lot faster. We had a few warm ups at lower speed, and it was a bit scary when you hear the Ferrari’s engine,” verteld Gill.

“It is dangerous, but you have to forget about the dangerous side until afterwards.” The Ferrari F50 is gemaakt in 1995. Er zijn slechts 349 Ferrari’s van dit model gebouwd.

[youtube id=”OBb4013eIc8″]

 van