11-02-2022 - Nieuws

Review 100% Speedcraft fietsbril

The 2021 Peter Sagan LE Collection

In het kort: Peter Sagans speciale bril. De fiets 100% Speedcraft fietsbril.

Getest

Hoewel Peter Sagan een wielrenner is, beschikt de best man over zoveel swag dat hij ook onder de mountainbikers geen onbekende is. 100% werkt al langer met Sagan en bijna elk jaar kunnen we rekenen op een limited edition van de modellen Speedcraft, fiets bril, S1 en S2. De door ons geteste Speedcraft wordt geleverd in een fraaie softcase met extra blanco lens en poetsdoek, om de fiets bril te onderhouden. De fiets bril is voorzien van een contrast verhogende HiPER gouden spiegellens waarmee je zeker opvalt. In de Benelux zijn er 200 stuks beschikbaar van elk type fiets bril. Het geheel wordt geleverd in een doosje dat meer wegheeft van een exclusief parfum dan van een bril. Het frame, Matt Metallic Gold Flake design, sluit hier mooi op aan, zwart met goud.

Wanneer we de fiets bril opzetten, vallen twee dingen direct op. Hij is licht en groot. Heel groot. Het gevoel van een goggle popt even op. Niet dat dit slecht is, we hebben een ruim blikveld zonder vertekening, want onze ogen zijn hiermee goed beschermd tegen zowel de zon als tegen steentjes. De rubberen contactpunten zijn goed ontworpen en direct uit de doos blijft de bril goed op zijn plaats. Ook is de afstand tot het gezicht goed, zelf tijdens stilstand beslaat de fiets bril niet. De HiPER-lens doet het goed, van volle zon tot bewolkte dagen, wordt het wat donkerder dan kun je switchen naar de transparante lens, die na even uitvogelen makkelijk en vlot te bevestigen is.

Tot slot, de look is natuurlijk allesbehalve subtiel te noemen, niet veel anders dan Sagan. Niet alleen is de lens groot, ook de kenmerkende hangende oogjes en de gouden kleur zorgen ervoor dat je een statement maakt met deze fiets bril. Of dat je ding is, is aan jou natuurlijk.

+ Royale lens
+ Beslaat nauwelijks + Opvallend

 Opvallend  Stevig geprijsd

Prijs € 220

Deze 100% Speedcraft fietsbril is te verkrijgen op: 100percent.eu

Distributeur voor Benelux: https://bowdybrave.com/ 


Wil je voortaan geen review meer missen? Wordt dan snel abonnee van Wielrenblad! 

 van