28-06-2021 - Nieuws, Wielrenblad

FIETS GROENER MET DE JET GREEN BIDON

Elite’s nieuwe plant-based bidons zetten de volgende stap om groener te fietsen en productieprocessen milieuvriendelijker te maken.

Elite green bidon

De Jet Green is Elite’s nieuwe bidon gemaakt van plantaardig bio plastic. In dit geval is het afgeleid van suikerriet. Deze bidon is een nieuwe stap voorwaarts in de duurzaamheidsreis die Elite de afgelopen tien jaar heeft gemaakt op weg naar een slimmere en duurzamere toekomst voor de productie. Het design en de kleuren zorgen voor een natuurlijke look, maar het draait bij de Green Jet om ethiek in plaats van esthetiek.

De Jet Green-bidons zijn gemaakt met ethanol op basis van suikerriet, geproduceerd door de fermentatie van suikerriet en melasse, en niet van fossiele brandstof. Daarom is de productie klimaatneutraal en vertegenwoordigt het een praktische benadering om Elite’s ecologische voetafdruk en plastic afval te verminderen. Planten kunnen daadwerkelijk CO2 uit de lucht halen – in dit geval ongeveer 3 kilo CO2 voor elke kilo geproduceerde bidons. Dat komt mede doordat dit materiaal afkomstig is van duurzame graslanden zonder ontbossing met weinig tot geen irrigatie.

Onderweg naar groener fietsen

Strevend naar een schonere toekomst voor Elite’s productie, vormen de Jet Green-bidons een nieuw hoofdstuk op het pad naar een meer duurzame ontwikkeling, en Elite is blij om jaar na jaar nieuwe toepassingen in verschillende producten te vinden. Of het nu is door simpelweg schonere energie te gebruiken met zonnepanelen of het zoeken naar nieuwe milieuvriendelijke alternatieven in de processen, het verminderen van Elite’s afhankelijkheid van kunststoffen is cruciaal. Elite is zich er bewust van hoe het probleem centraal staat.

Elite green bidon

Deze bidon past in iedere bidonhouder op je fiets en beschikt hij over alle elementen die de Elite-bidons wereldwijd zo populair maken, dat wil zeggen, ze zijn zacht om in te knijpen en zorgen voor een snelle en ruime vloeistofstroom. De Jet Green kan ook worden geleverd met een hygiënische beschermkap, die beschermt is tegen modder, stof en vuil.

De Jet Green Bidon is te verkrijgen in diverse winkels.


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van