09-11-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsspektakel tijdens Beukers Bike Weekend

Alweer voor het 19e jaar wordt er op zaterdag 19 en zondag 20 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag  zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm (oa strandbikes), Bianchi, Open, Colnago, Giant, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2017 modellen, maar ook bekende merken als Mavic (wielen), Shimano, Sram en Rotor (de nieuwste onderdelen), Mio Bryton (fietsnavigatie), Win2 (sportvoeding), Wowow (reflecterende fietskleding), GripGrab (hand- en overschoenen) en Tacx en Wahoo (trainers) zijn aanwezig op deze, voor de kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser.

Tacx Magnum fiets- en loopband in één, een primeur voor de kop van Noord Holland!

In de huiskamer een klim op fietsen tot 20%, “los” op een band waar je ook op kunt hardlopen, dat is een uniek trainingsapparaat! Snelheid, hellingspercentage, maar ook het wattage zijn gekoppeld aan de videobeelden die je voor je ziet. Maar niet alleen Tacx showt zijn nieuwste modellen, ook het Amerikaanse thuistrainer merk Wahoo kan uitgebreid getest worden. Met name voor het virtueel online fietsen zijn deze uitermate geschikt. Probeer het zelf uit tijdens het Beukers Bike Weekend!

Koopjeshoek niet meer weg te denken

Regelmatige bezoekers weten het; tijdens het Bike Weekend zijn er zeer scherpe aanbiedingen. Topkwaliteit helmen, schoenen, kleding, banden en nog veel meer wordt er aangeboden tegen opruimingsprijzen.

Draadloos elektronisch schakelen op de racefiets is geen toekomstmuziek meer….
Elektronische schakelgroepen zijn inmiddels al enkele jaren verkrijgbaar, maar zonder kabels of snoertjes is toch wel echt nieuw! Op de show is het allernieuwste op dit gebied zelf te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd, Mio is aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. Probeer het tijdens het Beukers Bike Weekend!

Tijdritfiets van Fabian Cancellara aanwezig

Na zijn Olympische titel in Rio (waar hij “onze” Tom naar de 2e plaats verwees) is deze geweldenaar met pensioen gegaan, maar wil je zijn tijdritfiets in het echt bewonderen? Dat kan, want het is één van de aanwezige professionele teamfietsen op de show!

Strandrace en jeugd mountainbike wedstrijd op zondag

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de eerste keer een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het Noord Hollandse RaboTop klassement. Het strandcriterium is ook uitermate geschikt voor diegene die zelf het “wedstrijdgevoel” eens willen meemaken tijdens een niet te lange wedstrijd, en ook nog eens met een laag inschrijfgeld.

Ook voor de jeugd t/m 14 jaar is ( o.l.v. WV West-Frisia), op het terrein van de Watersnip een mooi parkoers uitgezet waar zij de strijd met elkaar kunnen aangaan. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, het strandcriterium gaat om 14.00uur van start. Spektakel verzekerd!

Nieuwsgierig geworden?

Kom naar het Beukers Bike Weekend! Dit spektakel zal plaatsvinden op: zaterdag 19 & zondag 20 november. Beide dagen geopend van 10.00-17.00 en gratis toegang. De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde Kijk ook op de website van Beukers Bike Centre voor de laatste updates.

 van