16-07-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsen door het prachtige Duinlandschap van Noord-Holland

Le Champion organiseert op zaterdag 1 augustus de Duinentocht, een fietstocht door het Noord-Hollandse duingebied met routes over 30, 50 en 100 km. De routes zijn grotendeels uitgezet door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste natuurgebieden in ons land.

Dit jaar verloopt de route voor de tweede maal richting het noorden. Inschrijven is mogelijk t/m 31 juli op de website van Le Champion. Voor de spontane beslissers is er op 1 augustus mogelijkheid tot na-inschrijving bij de start. Let op voor het PWN duingebied is een duinkaart verplicht. Kijk op de website hoe je deze kunt kopen.

De startlocatie van alle afstanden is Hotel Borst, Van Oldenbarneveld weg 25 in Castricum (Bakkum). Vanaf hier gaat de route over 30 km in noordelijke richting door de duinen naar Egmond a/d Hoef, om via Alkmaar, Heilloo en Egmond Binnen weer terug te keren bij Hotel Borst. De 50 km vertrekt met een kleine afbuiging naar het zuiden via Oldenborghweg richting Egmond a/d Hoef en Bergen aan Zee.  Hier tikt de route het Schoorl duingebied aan, om via de Bergermeer polder in Alkmaar weer bij de 30 km aan te sluiten.

Deelnemers aan de 100 km vertrekken vanaf de start in zuidelijke richting naar Wijk aan Zee. De route verloopt hierna via Egmond a/d Hoef naar Bergen aan Zee. Bij Camperduin vervolg je de gepijlde route over het nieuw aangelegde fietspad door het Noordhollands Duinreservaat naar Petten, om bij het verste punt, st Maarten aan Zee, terug te rijden via Schoorl en Bergen. In Alkmaar sluiten de fietsers zich weer aan bij de 30 en 50 km route.

De 30 en 50 km routes zijn zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die er lekker op uit wil trekken op de fiets. De 100 km is geschikt voor de meer geoefende fietser met een sport- of racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike van harte welkom.

Inschrijven

Online inschrijven is mogelijk t/m 31 juli op website. Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- voor alle afstanden. Jeugd tot t/m 16 jaar neemt deel voor € 2,-. Leden van Le Champion en NFTU krijgen een korting van € 1,- op het inschrijfgeld. Voor € 2,50 extra is er een aan de tocht verbonden herinnering te bestellen.

De gehele route is uitgepijld en je krijgt een route kaart met een beknopte routebeschrijving. Daarnaast is er voor fietsers met GPS-toestel een track beschikbaar.

 van