14-10-2020 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsen met panterhart voor nationale shorttrackers

De training van de shorttrackers van de nationale selectie eindigde dinsdag anders dan anders. Na afloop kregen zij in sportcomplex Thialf in Heerenveen nieuwe racefietsen van Giant en Liv uitgereikt. De modellen zijn in samenspraak met de sporters van een speciaal design voorzien. Op het frame siert een panterhart, een eerbetoon aan Lara van Ruijven.  

Fietsen is een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma van de shorttrackers. In september reed de nationale selectie tijdens een trainingskamp in de Franse Alpen op eigen initiatief La Marmotte. Deze cycloklassieker staat bij menig racefietser hoog op de bucketlist. De route van 174 kilometer voert over de Col du Glandon, Col du Télégraphe, Col du Galbier en Alpe d’Huez en is daarmee goed voor 5.000 hoogtemeters. De shorttrackers zaten acht tot twaalf uur in het zadel. Met deze wieleruitdaging testte bondscoach Jeroen Otter zijn atleten zowel fysiek als mentaal in de aanloop naar het nieuwe seizoen. 

Bewogen jaar

“Voor de Nederlandse shorttrackselectie is het tot dusver een zeer bewogen jaar. Het coronavirus heeft al maanden impact en zal ook op het nieuwe seizoen een stempel drukken. Op zoveel onzekerheid zit je als topsporter niet te wachten. De shorttrackers kregen het helemaal voor de kiezen toen ze afgelopen zomer onverwacht afscheid moesten nemen van Lara van Ruijven. We werken met Giant en Liv al vele jaren prettig samen met de nationale selectie. Daarom vonden we het de hoogste tijd om in de aanloop naar de sportwinter een gebaar naar onze atleten te maken”, zegt Jan Weevers van Giant.  

Panterhart op de onderbuis

Voor alle mannelijke shorttrackers, onder wie Sjinkie Knegt en Daan Breeuwsma, werd een TCR Advanced Pro 0 Disc van Giant opgebouwd. Voor alle vrouwen binnen de selectie, onder wie Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof, maakte zustermerk Liv een EnviLiv Advanced Pro 0 Disc gereed. Beide gloednieuwe, high-end modellen met schijfremmen zijn recentelijk geïntroduceerd.

Giant en Liv hebben de frames samen met de shorttrackers een bijzonder design gegeven. Op het frame is het inmiddels befaamde panterhart afgebeeld dat de shorttrackers zelf hebben ontworpen. De panterprint is in de loop der jaren een symbool geworden voor Lara van Ruijven. “Samen met Jeroen Otter, en indirect de sporters, hebben we gezocht naar een ontwerp waarmee iedereen binnen de selectie direct aan Lara denkt. De keuze voor deze print op de onderbuis van het frame was unaniem”, zegt Jan Weevers.

Jong en dynamisch

De shorttrackers van de nationale selectie openen hun internationale seizoen later deze maand. De Invitation Cup wordt de eerste internationale krachtmeting sinds februari. De shorttrackers kunnen komende winter rekenen op de steun van Giant en Liv. Weevers: “We hebben een prettige, constructieve samenwerking. De groep is jong en zeer dynamisch en dat sluit heel goed bij onze merken aan. We trekken regelmatig samen op tijdens evenementen. Afgelopen jaar namen enkele shorttrackers deel aan de Giant Tour Ride en virtuele editie van de Amstel Gold Race.”

Bezoek de website van Giant of Liv.


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van