Fietsen voor goud tijdens WK Wielersport met AGU

Nog maar nauwelijks bekomen van de titelprolongatie van Jonas Vingegaard en Team Jumbo-Visma in de Tour, waarin AGU haar werk voor ‘s werelds meest succesvolle wielerploeg bekroond zag, gaat het vizier alweer op het WK Wielersport in Glasgow. Als officiële kledingpartner van de KNWU voorziet AGU ook de complete selectie die op het WK uitkomt voor Nederland van de meest aerodynamische en innovatieve kleding. Hiervoor hebben AGU en de KNWU nauw samengewerkt met sporters. Zodoende is voor de verschillende disciplines per sporter de ultieme kleding gemaakt, met de directe feedback van renners. 

WK Wielersport

Tussen 3 en 13 augustus 2023 is het WK Wielersport in Glasgow. Op het evenement zijn de wereldkampioenschappen in maar liefst dertien verschillende wielersport disciplines. Namens Nederland staan grote namen en talenten als Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Demi Vollering, Annemiek van Vleuten, Daan Hoole, Riejanne Markus, Puck Pieterse, Niek Kimmann, Jetze Plat, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland aan de start. Zij zullen onder andere op de weg, in de tijdrit, op de baan, bij het BMX’en en het mountainbiken kunnen rekenen op de snelste en meest innovatieve kleding die AGU te bieden heeft.

Samenwerking als sleutel tot succes

In de samenwerking tussen AGU, KNWU én de individuele sporters is volledig gefocust op concurrentievoordeel in ieder discipline en onder alle omstandigheden. Zo staan de renners aan de start met  de nieuwste technologieën en materialen. Vooraf zijn enorme inspanningen geleverd om de snelste en meest comfortabele shirts en broeken te maken die rekening houden met zware regen, extreme hitte, het risico op valpartijen en zo min mogelijk windweerstand. Allemaal in een poging om op alle aspecten ervoor te zorgen dat sporters een voordeel hebben dat doorslaggevend kan zijn in de strijd om medailles. Zo heeft AGU de tijdritpakken verder verbeterd voor de nationale selectie, waardoor ze nog sneller zijn. De renners van het team hebben verschillende passessies gehad met kleermakers die ervoor zorgen dat de pakken perfect passen. Ook voor de BMX zijn er speciale shirts ontwikkeld waarmee onder andere Niek Kimmann van start gaat.


Met het vooruitzicht dat het in Schotland erg regenachtig kan zijn, is de nationale selectie ook hier op voorbereid. Rijden in de regen is op veel verschillende niveaus een uitdaging. Vooral tijdens een WK met grote belangen op die ene dag. De wegen zijn glad, één verkeerde of onverwachte beweging kan voor jou of andere betekenen dat het einde race is of dat je een grote achterstand oploopt. In de regen is het moeilijker te zien wat eraan komt. Water dat uit de lucht komt gevallen en opspat van de weg, kan het zicht bemoeilijken. Last but by no means least: natte kleren kunnen snel koud worden. Als je tot op het bot doorweekt bent, daalt je lichaamstemperatuur en is het moeilijker om je te concentreren. Daarom moet de AGU wielerkleding van de renners anders zijn dan op warme, zonnige dagen. 

Björn Jeurissen, CEO van AGU: “We hebben onze ervaring en expertise met de beste wielerploeg van de wereld ingezet om de complete Nederlandse selectie in de beste wielerkleding aan de start te laten staan in Glasgow. We kijken ernaar uit om onze know-how in actie te zien tijdens  verschillende disciplines van dit Super WK.”

 van