11-05-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsketen Dynamo Retail Group in zee met Eddy Merckx Cycles

Dynamo Retail Group, vertegenwoordiger van maar liefst 800 fietswinkels in Nederland, België en Duitsland, heeft onlangs besloten een duurzame relatie aan te gaan met Eddy Merckx Cycles (EMC). Hiermee zet het Belgische high-end racefiets merk een nieuwe stap in haar internationale expansie.

 Sterk en kwalitatief merk

Dynamo Retail Group heeft de beslissing om in zee te gaan met het Belgische Eddy Merckx Cycles niet lichtzinnig genomen. Jeroen Schrijver, Commercieel manager bij Dynamo Retail Group: “Sinds het ontstaan van Dynamo Group in augustus 2014, ervaren we toegenomen aandacht van leveranciers die graag met ons samenwerken. Daarbij kijken wij uiteraard kritisch of het merk goed aansluit bij de bij ons aangesloten winkels. Inmiddels kunnen we door middel van geotype profielen lokaal goed zien welke merken relevant zijn voor een winkel. Met Eddy Merckx Cycles hebben we daarbij een zeer welkome aanvulling op ons huidige portfolio.”

Focus op kwaliteit en service

Martin Hendriks, Account Manager Nederland Eddy Merckx Cycles en ex-wielerprof, stelt het zo: “Dynamo Retail Group en EMC onderscheiden zich allebei op de markt door middel van een doorgedreven aandacht voor service en kwaliteit. Het leek ons dan ook een logische stap om samen in zee te gaan en onze gezamelijke passie voor service en kwaliteit te bewijzen aan de eigenaars van de 800 winkels die Dynamo Retail Group vertegenwoordigt.”

Eddy Merckx Cycles focust al langer op kwaliteit met haar unieke ‘Strict Lifetime Warranty’. Hiermee genieten Merckx rijders van een levenslange garantie op alle frames uit de collectie. Bovendien biedt EMC hun officiële dealers een constructieve crashreplacement formule aan. Vorig jaar werd een volwaardige ‘Benelux Bike Assistance’ opgezet, zodat Merckx rijders altijd kunnen rekenen op de beste service, ook tijdens fietstochten. Maar ook op collectievlak hecht Eddy Merckx Cycles uiterst veel belang aan topkwaliteit. Een mooie illustratie hiervan is het ‘no compromises’ principe dat het merk hanteert op het gebied van van afmontage; Merckx fietsen vind je immers alleen met volledige groupsets wat als een statement in de fietsmarkt beschouwd kan worden.

Relaunch van bedrijf en merk

Rob Beset, CEO Eddy Merckx Cycles, licht deze herlancering toe:  “De mooiste transfer in de fietsenmarkt, waarbij we Rolf Singenberger (ex-Head of R&D BMC) hebben binnengehaald, luidde de relaunch van het bedrijf én merk ‘Eddy Merckx Cycles’ in. We zijn dan ook zeer blij met de samenwerking met ‘het collectief’ Dynamo Retail Group. De volgende stap is om samen een zeer diepgaand potentieel-onderzoek te doen naar nieuwe dealers die passen bij het huidige, gespecialiseerde Merckx-netwerk. Dealers zullen worden geselecteerd aan de hand van hun connectie met de wielersport, het professionele serviceniveau en hun geloof in ons high-end racefietsmerk. Belangrijk is dat deze selectieve distributiestrategie rust brengt op het prijzenfront. Wij streven immers naar deze rust in de fietsmarkt met het oog op het behoud van gezonde retailmarges. Wij zijn ervan overtuigd dat Merckx additionele omzet zal genereren voor deze  dealers en dat in een beschermde sector.” Voor meer informatie kun je terecht op de website van Edyy Merckx Cycles.

 van