Fietsmerk Specialized verhuist naar Arnhem

Na bijna 26 jaar gevestigd te zijn geweest in ’s-Heerenberg, gaat Specialized eind 2020 de regio Montferland verlaten om zich te vestigen op ‘Arnhems Buiten’ in Arnhem. Op dit unieke landgoed, dat eerder onder andere gebruikt werd als testfaciliteit van ‘Kema’, zal Specialized haar Europese ‘Shared Service’ activiteiten, marketing en sales support voor de Nederlandstalige markt en de ondersteuning voor Pro-Teams onderbrengen.

In de afgelopen twee jaar heeft Specialized verschillende opties overwogen en gekeken naar de beste aansluiting op de toekomst van het merk. De huidige locatie in ’s-Heerenberg heeft zich altijd gekenmerkt door de bosrijke omgeving en vele mogelijkheden om zowel op de e-bike, de mountainbike als op de racefiets de omgeving te ontdekken. Een perfecte match voor een sportief merk als Specialized. De nieuwe locatie moest uiteraard ook aan deze voorwaardes voldoen.

Bij de besluitvorming is daarnaast ook rekening gehouden met de toekomstvisie, behoud van personeel, bereikbaarheid, uitbreidingsmogelijkheden en uitstraling. Op de nieuwe locatie komen al deze factoren samen. Frank van Dulmen zegt daarover namens Specialized: “Wij staan als merk bekend om ons sterke innovatieve karakter en onze focus op duurzame mobiliteit. Arnhems Buiten is hierin een perfecte match. Het landgoed onderscheidt zich op meerdere vlakken, waaronder de bereikbaarheid, zowel met de auto, de fiets als het openbaar vervoer en het groene karakter van de omgeving. Door de ligging aan de rand van de Veluwe, kan er ook op de nieuwe locatie naar hartenlust gefietst worden, zowel in het bos als op de weg. De link met Arnhem was daarnaast al sterk, daar we sinds enkele jaren met een e-bike Test Center in het Centrum van Arnhem gevestigd zijn.

Door de centrale locatie, kunnen zowel de vele (internationale) gasten als medewerkers binnen enkele minuten het centrum van Arnhem ontdekken of gebruiken als uitvalsbasis tijdens hun bezoek of permanente verblijf. Het gebied ligt binnen enkele minuten vanaf de snelweg en door de goede trein- en busverbindingen is het gemakkelijk en snel om vanuit Schiphol of de randstad richting het nieuwe kantoor te komen.

De gemeente Arnhem is verheugd met de komst van Specialized. Wethouder Cathelijne Bouwkamp die nauw betrokken is bij de ontwikkelingen op Arnhems Buiten daarover: “Arnhems Buiten is een prachtige werklocatie in Arnhem. Het groene karakter van het terrein is uniek en bovendien uitstekend bereikbaar. We zijn uiteraard bijzonder verheugd met de komst van het gerenommeerde internationale fietsbedrijf Specialized. Naast dat ze zorgen voor werkgelegenheid in onze stad, passen ze als onderneming uitstekend in het groene, innovatieve en duurzame profiel dat we als stad hebben en uitdragen.”

Het terrein waar Specialized zich gaat vestigen, is nog volop in ontwikkeling. Arnout Brouwers van Propertize namens de eigenaar: ‘Met Specialized huisvest het innovatieve landgoed Arnhems Buiten een nieuwe beeldbepalende kampioen. Zij voegt zich bij internationale spelers als DNV-GL en Tennet. De mentaliteit van aanpakken, innoveren en focus op duurzame mobiliteit sluit naadloos aan op wat je van Arnhems Buiten mag verwachten. Het zet Arnhems Buiten sterker op de kaart als een uniek innovatie landschap waar groot gedacht wordt.”

Op Arnhems Buiten, ook bekend als het KEMA-terrein, wordt namelijk nieuwe geschiedenis geschreven. Het groenstedelijke landgoed, de monumentale gebouwen en innovatie kleuren het gebied. Arnhems Buiten geeft thuis aan vooraanstaande ondernemers en instellingen op het gebied van energie, certificering en milieutechnologie.

Er is ruimte voor nieuwe initiatieven, nieuwe energie, nieuwe samenwerkingen. De energie van bijna een eeuw ontwikkelen en testen geeft de Specialized initiatieven voor e-bikes een letterlijke boost. Arnhems Buiten is volop in beweging. Het ontwikkelt zich met de filosofie van KEMA sterk verankerd in haar visie: de behoefte van de mens om te werken en leven in een sterk groenstedelijke omgeving staat centraal. Ontmoeten, innoveren, leren en experimenteren, Arnhems Buiten biedt er de ruimte voor. Een unieke kwaliteit middenin de energieke stedelijke dynamiek van de regio Arnhem-Nijmegen!


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #2 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad. Dan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van