14-06-2015 - Nieuws, Wielrenblad

Fietstoertocht Wierings Mooiste

Wierings Mooiste is een fietstoertocht in de kop van Noord Holland, met een recreatief en een sportief karakter en is toegankelijk voor alle soorten fietsen; gewone fietsen, racefietsen, mountainbikes en e-bikes. De tocht wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Sport Nu Westerland in samenwerking met dorpsfeest Westerland en de Boerenlandfair.

Er is keus uit 3 afstanden, 40, 100 en 140 km., allemaal volledig uitgepijld over verharde wegen en paden met onderweg een verzorgingspost. Kenmerkend is dat de tocht geen stoplichten en drukke kruisingen kent. U maakt kennis met het glooiende landschap van Wieringen en een grote diversiteit aan landschappen op het voormalige eiland.

De route gaat o.a. langs het Amstelmeer, het IJsselmeer, de Waddenzee, de vissershaven van Den Oever en door de bossen van de Wieringermeer. De 100 km. brengt onder meer een bezoek aan het monument op de Afsluitdijk en de 140 km. heeft het keerpunt in Friesland bij Kornwerderzand.

Alle afstanden gaan via de oostkant van Wieringen weer terug naar Westerland waarbij de tocht eindigt op het terrein van de Boerenlandfair met circa 100 standhouders en waar op dat moment diverse activiteiten zijn zoals kinderkermis, demonstraties, muziek en dans, klederdrachtshow, tea-corner, terras en diverse lekkernijen voor de inwendige mens. Kortom, veel gezelligheid bij de finish! In de tent van Sport Nu kunnen de deelnemers een blijvende herinnering in ontvangst nemen.

Aanmelding is mogelijk bij de start van de toertocht. Meer informatie over Wierings Mooiste vindt u op de website. Voor vragen kunt u bellen met 06-53730319 of 0227-724501.

Wierings mooiste it

 van