11-07-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsvirus verspreidt zich in Savoie Mont Blanc

Het fietsvirus is uitgebroken in Savoie Mont Blanc en verspreidt zich in rap tempo. Niet alleen komen de drie etappes van de beroemde Tour de France dichterbij, ook andere fietsgerelateerde evenementen staan op de planning:

1. ‘l’Étappe du Tour’, dé voorbereiding op de Ronde van Frankrijk.
2. Valleys Addict Tour, waarbij jong en oud de stalen ros beklimt voor een tocht downhill.
3. De amateurwedstrijd La Scott – Cimes du Lac d’Annecy bestaande uit twee getimede ritten en twee toerritten.

Kortom: het fietstoerisme viert hoogtij. Hier moet je als liefhebber bij zijn.

Le Grand Tour en zijn voetsporen

In juli 2016 wagen honderden professionele wielrenners zich in de Tour de France aan de zware tocht door de Savoie Mont Blanc. Op respectievelijk 21, 22 en 23 juli 2016 worden drie wieleretappes verreden; Sallanches – Megève, Albertville – Saint Gervais en Megève – Morzine. Uiteraard wagen de renners ook de uitdagende klim naar de top van de Mont Blanc. De route voert langs kraakheldere meren, reusachtige bergpassen en over meanderende wegen. Ter voorbereiding van de beroemde wielerronde is er het evenement ‘l’Étappe du Tour’. Tijdens deze wedstrijd wordt de route door 15.000 deelnemers verkend en worden de benen fiks getraind. Wie pakt de winst?

Fietsen voor fun

Dat fietsen leuk is weten de professionals, maar ook het aantal amateurs groeit flink. Het fietstoerisme zit in de lift en sporten als wielrennen en mountainbiken winnen aan populariteit. De regio Savoie Mont Blanc in de Franse Alpen leent zich uitstekend voor toertochten en wedstrijden in alle fietsdisciplines en het aantal fiets-gerelateerde evenementen deze zomer is talrijk. Neem bijvoorbeeld de 3 Valleys Addict Tour, een groots evenement dat het startschot geeft voor het zomerseizoen met vele activiteiten voor jong en oud.

JUIL13-JUIN23-AZ002--_SMB___Agence_Zoom_-_Pallot__

Verder kan iedereen de uitdaging aan gaan en bijvoorbeeld per fiets de bergtoppen van de Madeleine, de Glandon, Croix de Fer, Galibier en Iseran beklimmen. Tijdens een sportieve fietsreis door de Maurienne, Frankrijk’s meest favoriete trainingsgebied, volgen sportievelingen de wegen van de Tour. Ook het 100 cols circuit is een bijzondere op fietsgebied. Het 2000 kilometer lange circuit leidt langs de spectaculaire bergpassen van Savoie Mont Blanc. Onderweg spot je roofvogels, herten en misschien zelfs een beroemde Franse wielrenner!

Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 110 skigebieden die behoren tot de top in de wereld. Dat betekent eindeloze afdalingen, majestueuze besneeuwde bergtoppen en winterse vergezichten. Naast een wintersport-walhalla is Savoie Mont Blanc ook zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen. Prachtige wandelingen, uitdagende fietsroutes, luxueuze kuuroorden en grandioze gorges. Voor elk type vakantieganger is er wat wils.

Laat je inspireren door de Franse Alpen:

https://www.youtube.com/watch?v=I5W7QIfTBUA

Voor meer informatie ga je naar de volgende website.

Wielrenblad_Bannertje

 van