16-12-2011 - Skiën, Nieuws

Film project ‘Time of my life’!

Veel van de films die vandaag de dag uitkomen zijn gericht op de gekste tricks en hardste crashes. Iemand een switch double 1080 zien landen is echter niet wat er voor zorgt dat we ieder jaar weer de sneeuw op zoeken. Een Zwitsers-France groep bestaande uit skiers, snowboarders en skateboarders heeft daarom een project opgezet om juist die andere kanten te laten zien: het plezier van het rijden delen met je vrienden, familie, de gevoel van door de sneeuw knallen, iets nieuws landen of gewoon keihard naar beneden knallen. De titel van het project is dan ook toepasselijk ‘Time of my life’.

De film brengt in totaal acht snowboarders en skiërs uit de Zwitserse scène samen met zes snowboarders uit het gebied rond het meer van Genève. Door de unieke mix van disciplines zal de sfeer van de film net even iets anders zijn en een opsomming zijn van momenten die behoren bij het beoefenen van een passie. Vanuit de White zullen we dit seizoen ook nog met de jongens van ‘Time of my life’ er op uit trekken dus verwacht volgend jaar een verslag van het tot stand komen van de film.

Als regisseurs zullen Niko Sanz (Bekend van A Demain – officiele selectie IF3), Adri Meredit en Fred Goncerut (co-auteurs van Tabilan). Het winter gedeelte van de film (ski/snowboard) bestaat uit Renaud Langel, Simon Favez, Estelle Lecomte en Arnaud Cottet van de Freeride World Qualifier en riders van de TV show “Le Frigo”, Tim Cachot (Ero one), Greg Tuscher (Crewstacez), Emi Ris en Ben Goncerut (Tabilan). De sneeuw actie zal voornamelijk geschoten worden in de Alpen en op de unieke locatie Kirvosk in Rusland. Een klein, industrieel dorpje in de buurt van Murmansk in Siberië.

‘Time of my life’ zal meer een documentaire zijn dan we gewend zijn van de meeste skifilms en zal dan ook de reis avonturen en moodswings laten zien die gepaard gaan met het uitoefenen van de passies die ons de hele wereld over sturen en mensen van verschillende achtergronden samen komen.

De film, waarvan de release gepland staat voor september 2012, zal ondersteund worden door een serie van podcasts en side-evenementen.

Hou dan ook de website (www.toml.com) in de gaten voor updates gedurende de winter!

Check hieronder de trailer!
[vimeo id=”32742611″ w=”630″]

 van