15-01-2015 - Windsurfen, Nieuws

Filmtip: Atlantic

Van 21 januari t/m 1 februari 2015 is het weer zo ver: dan start in de Maasstad de 44e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang dé  filmhoofdstad van Europa.

Een gloednieuw onderdeel tijdens het festival is IFFR Live. Daarbij gaan eind januari vijf films in première, die tegelijkertijd door een live verbinding in bioscopen op verschillende plaatsen in Europa worden vertoond. Eén van die films is ATLANTIC.  van de Nederlandse filmmaker Jan-Willem van Ewijk, met hoofdrollen voor Thekla Reuten en windsurfkampioen Fettah Lamara.

Atlantic

Atlantic. – Jan-Willem van Ewijk, Nederland, 2014 (onderdeel IFFR Live)

ATLANTIC. gaat over de jonge Marokkaanse visser Fettah die op zijn surfplank richting Europa reist. Ieder jaar bezoeken honderden hippe, knappe Europeaanse jongeren Fettahs geboortedorp om te surfen en te chillen. Tijdens een bijzondere zomer ontmoet hij de mooie Alexandra, maar na haar vertrek voelt Fettahs dorp plotseling als een gevangenis. Op een dag stapt hij op zijn surfplank om in zijn eentje de overtocht naar Europa te maken.

Atlantic

De film, die in 2010 deelnam aan IFFR’s co-productiemarkt CineMart, ging onlangs in wereldpremière op het filmfestival van Toronto en werd daar lovend ontvangen. Hoofdrollen zijn voor Thekla Reuten en windsurfkampioen Fettah Lamara.

Trailer

 van