08-10-2013 - Windsurfen, Nieuws

Finale NK Windsurf op Brouwersdam

Op 12 en 13 oktober vindt het afsluitende weekeinde van het NK Windsurfen plaats. Het evenement zal gehouden worden aan de zeezijde van de Brouwersdam. Het evenement is het laatste uit een serie van vijf, eerder werd er al gevaren in Almere, Lauwersoog, Lelystad en de Grevelingendam. 

In de NK Windsurftour wordt gevaren in de disciplines Slalom en Race. Met hardere wind staat Slalom op het menu, bij iets lichter weer Race. Bij de Race voert meervoudig kampioen in deze discipline Dennis Littel ook dit jaar het klassement aan. De kans is groot dat Littel nogmaals zijn titel met een jaar verlengd, een bijzonder knappe prestatie! Teade de Jong en Jordy Vonk staan momenteel tweede en derde in het klassement.

Bij de Slalom gaat World Cup prof Peter Volwater aan de leiding. Jordy Vonk, bezig aan een uitstekend seizoen, staat tweede. Vonk wist onlangs op de PWA World Cup nog tot in de finale door te dringen. De derde plaats is voor Ingmar Daldorf. Daldorf is net als Vonk een jonge surfer, die de afgelopen jaren aan een solide opmars door de rankings bezig is.

De windverwachtingen zijn goed. Als er komend weekeinde ook op de Brouwersdam gevaren wordt is het seizoen 2013 bijzonder goed geweest, want op alle events is er dan gevaren. Het evenement is overigens gratis toegankelijk en meer informatie kan je vinden op de site.

 van