03-09-2010 - Windsurfen, Nieuws

Finale Yogho!Yogho! NK windsurf op 11 en 12 september.

Foto v.r.n.l. Casper Bouman, Mark de Jong, Dennis Littel, Dirk Doppenberg en Dennis Standhardt.

 

Op 11 en 12 september vindt de finale van het Yogho!Yogho! NK Windsurfen plaats voor de disciplines Formula Windsurfing en Slalom. De locatie hiervoor is Oostmahorn en er wordt gevaren op het Lauwersmeer. Het is de eerste maal dat het NK Windsurfen onder de rook van Landal GreenPark Esonstad haar tenten opslaat.

 

In het klassement staat regerend Nederlands Kampioen Dennis Littel ook voor 2010 aan kop. En dat in zowel de discipline Formula Windsurfing als Slalom. Formula Windsurfing wordt met relatief weinig wind gevaren. Op brede boards met lange vinnen wordt een driehoeksbaan met een kruisrak afgelegd. Slalom wordt beoefend met meer wind. Hierin wordt een downwind parcours afgelegd.

 

Kanshebbers buiten Dennis Littel zijn Dirk Doppenberg en Adri Keet. Normaliter zou Littel zijn titels moeten kunnen prolongeren, maar routiniers Keet en Doppenberg staan klaar om zelfs het kleinste foutje van Dennis af te straffen, enn wellicht dat Teade de Jong op zijn thuisspot ook nog voor een verrassing kan zorgen. Oud-olympisch surfer Casper Bouman heeft een paar maal sterk gepresteerd dit seizoen, maar heeft, mede door een enkelblessure, nog niet de aansluiting gevonden die hij zou willen en moet waarschijnlijk op het Lauwersmeer verstek laten gaan.


Motion windsurf magazine – Abonnee worden?


 

 

 van