25-03-2013 - Snowboarden, Nieuws

first stop van de Vans Hi-Standard Series in Les Arcs.

Op 12 maart 2013 ging de Vans Hi-Standard series succesvol van start. Met meer dan 50 riders die zich verzamelde bij het beruchte restaurant “L’Altiport” in Les Arcs hebben zij gestreden om Van Doren cash! De Vans Hi-Standard Series is een nieuw big air-format waar riders worden beoordeeld op individuele stijl, creativiteit en zelfexpressie maar dan wel op de Vans manier. Check hier de highlights! 

Ondanks de sombere weersvoorspellingen, scheen het zonnetje volop. Tijdens de eerste sessie hebben de Franse Riders Sully Monod en Victor Daviet de lat hoog gelegd in de strijd voor de eerste € 1000,-.
Na de Big Air session was het tijd voor de Hi-Standard Rail om cash te verdienen voor de beste tricks. Chazou, Felix Cadiou, Gabby Bessy en Thomas Guerrin waren de beste en verdiende Van Doren cash.

Na de BBQ lunch had iedereen weer genoeg kracht voor de laatste Big Air session. Wederom hadden de riders de smaak goed te pakken. Maxence Tevelle, Lucas Benachio, Thomas Gérin, Tom Picamoles, Chazou, Victor Loron, Franck Moissonnier, Félix Cadiou en Antione Baduel Lieten vette tricks zien.

In totaal werd € 2.400 uitgereikt tijdens deze eerste stop van de Vans Hi-Standard Series. Maxence Tevelle scoorde € 300 in de categorie beste rider boven de 16. Lucas Villio nam € 200 mee voor beste rider onder de 16 en € 100 ging naar Allan Simide voor de “Best Slam of the Day” met een gebroken neus als gevolg van een dubbele backflip.

bekijk hier de highlights

[vimeo id=”62234583″]

 van