14-09-2010 - Skiën, Nieuws

Flitsers op de piste!

Als je van plan bent deze winter in Utah, USA een piste af te dalen, let dan goed op de bordjes langs de piste die de snelheidslimiet aangeven. Om roekeloos afdalen tegen te gaan is er namelijk een snelheidslimiet ingevoerd in bepaalde gebieden, waar vooral minder ervaren wintersporters de basics onder de knie proberen te krijgen, schrijft de Salt Lake City Tribune.

 

Opzichters zullen de piste nauwlettend in de gaten houden, op zoek naar roekeloos dalende wintersporters. Zij kunnen dan de politie bellen die de persoon aan kunnen houden en terecht stellen. Als ze schuldig worden bevonden lopen ze kans op een boete van 1.000USD en een celstraf van maar liefst 6 maanden.

 

En als je denkt dat je in Europa gewoon vrijuit je gang kan gaan, dan heb je het mis! Want ook in het Zwitserse Grindelwald geldt een snelheidslimiet – van 30km per uur – met het idee om beginners in alle rust hun sport onder knie te krijgen en ze niet te laten afschrikken door de meer ervaren ‘daredevils’, en om het aantal ongelukken die zij veroorzaken te doen laten dalen. In Grindelwald loop je alleen geen boete of celstraf op, slechts een waarschuwing…

 

 


White freeski magazine – Abonnee worden?

 

 

 

 

 van