21-03-2016 - Kitesurfen, Nieuws

FLYSURFER presenteert nieuwe teamrijder Florian Gruber

De Duitse kitesurfer Florian Gruber heeft dit seizoen getekend voor FLYSURFER Kiteboarding. De 22 jarige is actief op verschillende kite disciplines maar wil zich voornamelijk richten op het Kite Hydrofoil racen. 

Met vijftien jaar kite ervaring is Florian, ondanks zijn jonge leeftijd, een kitesurfer om in de gaten te houden. Zo heeft hij al verschillende Duitse en Europese titels op zijn naam kunnen schrijven, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap in 2013 op het race onderdeel. Florian is niet alleen actief op het water maar kan gezien worden als een kiter die op verschillende ondergronden uit de voeten kan, zo wist hij bijvoorbeeld in 2012 tweede te worden op het Duitse Kampioenschap snowkiten.

Florian zegt zelf blij te zijn met zijn nieuwe sponsor.”De visie van FLYSURFER sluit perfect aan op mijn eigen ambities. Daarnaast is er de regionale link met FLYSURFER, wij komen beide uit Bavaria. Een groot deel van het team ken ik al een lange tijd uit eerdere evenementen en toernooien. Ik kijk uit naar komend seizoen met dit team waar passie voor de sport hoog in het vaandel staat.”

Samen met Benni Bölli, Peter Müller en Armin Harich zal Florian betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Kite Racing machine SONIC.

Florian is actief op de Hydrofoil Pro Tour 2016.

 van