18-11-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Flysurfer Radical 7 – Board Review

Flysurfer Radical 7: na drie jaar het eindelijk weer tijd voor een nieuwe versie van de populaire Radical: dé twintip van Flysurfer. Deze allround freestyle / performance freerider heeft talloze fans vanwege z’n brede inzetbaarheid. Is dat bij de zevende versie nog steeds zo? 

De Radical heeft een Paulownia-houtkern met daaromheen een aantal lagen fiberglas. Voor de nieuwe versie is de houtkern iets dikker in het midden van het board. Dat geeft hem iets meer stijfheid ten opzichte van z’n voorganger in het midden van het board. Hierdoor vaart-ie ook iets levendiger en heeft iets meer pop bij het springen. De channels in de tips zijn ook iets scherper geworden waardoor je meer grip hebt bij het edgen van een sprong. Dit maakt de Flysurfer Radical 7 een superfijn board om mee te springen. Niet alleen voor experts, ook beginnende piloten kunnen uit de voeten op dit board. Het aankanten voor een sprong gaat zo makkelijk dat je nog genoeg speelruimte hebt in je timing. Foutjes worden niet snel afgestraft. Landingen gaan ook erg makkelijk omdat de dubbele concaaf in de bodem het water makkelijk laat wegvloeien waardoor je zacht en ook op hogere snelheid kunt landen. Wat ook meespeelt is dat de tips redelijk flexibel zijn mocht je iets voorop of achterop landen. De verhoogde stijfheid in het midden is juist weer nuttig als je hard landt: het board buigt dan niet te veel door (negatieve flex) waardoor je de controle houdt. 

Het is dus prima springen met de Flysurfer Radical 7 maar hoe vaart ie verder? Hoogtelopen gaat uitstekend door de gemiddelde en constante rockerlijn en de nieuwe iets langere carbon-composiet vinnen van 55 millimeter. Al kun je ook kiezen voor 45 millimeter lengte.

Samen met de dubbele concaaf en zachtere tips maken de Flysurfer Radical 7 uitermate goed te controleren in de chop. Apart is ook de asymmetrische outline waarbij de hielkant van het board rechter is en de tenenkant ronder loopt. Dit geeft meer grip op de hielkant en betere hoogteloop-kwaliteiten en meer speelse vaar-eigenschappen als je het board op de tenenkant vaart. Verder haal je een hoge eindsnelheid op dit board en planeer je snel. En alles met een hoge mate van controle.  

De Squad-bindingen zijn super comfortabel en makkelijk en snel in te stellen voor verschillende eisen en wensen. De pad is heerlijk zacht en comfortabel. Direct genoeg voor voldoende comfort en grip, maar ook weer niet te hard: je knieën en enkels worden gespaard. De grabhandle is van zacht eva-schuim gemaakt zodat het prettig beetpakt en een goede houvast geeft. Leuk is dat elke boardlengte z’n eigen design heeft, gemaakt door professionele kunstenaars. Zo kom je ook nog eens arty voor de dag met de Flysurfer Radical 7. 

Planeren: langzaam snel 4

Hoogtelopen: matig goed 4

Eindsnelheid: laag hoog 4

Controle: weinig veel 4

Vaargevoel: indirect direct 4

Comfort: weinig veel 5

Flex: flexibel stijf 4

Edge grip: weinig veel 5

Pop: weinig veel 4

Landingen: moeilijk makkelijk 4

Spray: veel weinig 4

Golfrijden: matig goed 4

Kijk voor meer twintip reviews en een overview van alle specs van alle twintips op ridersguide.nl

Maten, gewicht board, ideale gewicht rijder 

128 x 39 cm 2,3 kg 50+ kg

133 x 40 cm 2,56 kg 70+ kg

138 x 42,5 cm 2,6 kg 80+ kg

144 x 46 cm 2,82 kg 90+ kg

Prijs: € 699,- (met Squad-bindingen € 799,-)

Klik hier voor meer informatie over de Flysurfer Radical 7!


Dit artikel “Flysurfer Radical 7 – Board Review” komt uit Access #3 van 2022. Kijk voor meer boardreviews of voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, reviews, leesvoer en de andere magazines kop Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van