21-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Flysurfer Rush 2020 – Review

De tweede editie van de Flysurfer Rush is een mooi exemplaar geworden. Met nieuwe graphics en een doorzichtige topsheet waarbij je de houtkern prachtig door het laminaat heen ziet. Belangrijker is natuurlijk: hoe vaart dit freestyleboardje? 

Glasfibermatten

De Flysurfer Rush 2020 is het freestyleboard van Flysurfer. Opvallend is dat Flysurfer geen carbon gebruikt om de nodige stijfheid en pop te verkrijgen. Bij de Flysurfer Rush 2020 gaat het anders; er zijn glasfibermatten in verschillende richtingen gelegd om de nodige (torsie)stijfheid te krijgen en de houtkern is wat dikker onder de voetbanden, verder is de stijfheid aangepast op het riddergewicht, waardoor de 140cm nog iets stijver is als de 137cm. Voordeel van een iets minder stijf board is dat het een koning in ruig water is.

De Flysurfer Rush 2020 vaart super comfortabel door chop heen, zonder je knieën veel te belasten. Door de dubbele concaaf en ronde outline reageert het board erg snel en precies. Dat is fijn bij het aankanten voor een sprong en geeft je erg veel grip voor de take-off. Door de constante rockerlijn bouwt de kracht gelijkmatig waardoor je je goed kunt focussen op de afsprong.

Flysurfer Rush 2020 - Review

Veel grip

Je hebt ook veel grip door de vele channels in de tips en de scherpe stepped rail, die zorgt voor een minimum aan spray-water. Al heeft de Rush iets minder pop dan z’n carbon-concurrenten de afsprong gaat wel heel makkelijk waardoor een gevorderde kiteboarder er prima mee kan doorgroeien. Landingen zijn zacht, gecontroleerd en vergevingsgezind. De hoge rockerlijn en de dubbele concaaf vangt je goed op. Bij erg harde landingen wil-ie wat verder doorbuigen. Je moet dan even de aandacht erbij houden, maar dat is een kwestie van wennen. De Flysurfer Rush 2020 wil sowieso actief gevaren worden en is niet voor luie donders. Upwind varen doet de Flysurfer Rush 2020 prima ondanks dat het board een hoge rockerlijn heeft. De rail channels en de 40 millimeter G10-vinnen doen hun werk uitstekend.  

Flysurfer Rush 2020 - Review

Binding-inserts in de breedte en in de lengte

De Flysurfer Rush 2020 heeft (wakeboard) binding-inserts in de breedte en in de lengte, zo kun je altijd de juiste positie vinden op het board. Wij hebben het board nog gevaren met de Space-footpads en Galaxy-footstraps: die zijn prima, maar Flysurfer heeft nu de nieuwe Squad-bindingen met dubbele footstraps voor een nog betere afstelling en comfort. Een volgend nummer gaan we die reviewen. Het dek is vlak zodat er ook makkelijk boots op gezet kunnen worden. De afwerking van het hele board is zeer netjes. En een krasvrije laag op de boven- en onderkant zorgt dat dat ook zo blijft.  

Flysurfer Rush 2020 - Review

Eigenschappen Flysurfer Rush 2020:

Flysurfer Rush 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Flysurfer  gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.

Deze review van de ‘Flysurfer Rush 2020‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van