Foil advies van de F-One designers

Hoe kies je een F-ONE foil die bij jou past?

Foil advies: bij F-ONE wordt er geen concessie gedaan aan de kwaliteit , ongeacht het product. Het 2022-foilassortiment is het meest uitgebreide , modulaire en toegankelijke assortiment van F-one tot nu toe.

Hier is onze gids om je te helpen bij het kiezen van een F-one-foil. Houd er rekening mee dat de keuze zal variëren afhankelijk van jouw vaardigheidsniveau, gewicht en omstandigheden.


ASPECTRATIO

Foil advies: de Aspect Ratio (AR) is de sleutel om te begrijpen hoe het F-one hetassortiment foils heeft geconstrueerd, en het zou je eerste gids moeten zijn bij het kiezen van een voorvleugel of frontwing.

De AR is de verhouding tussen oppervlakte en spanwijdte .

Foil advies

Over het algemeen zullen foils met een lage tot gemiddelde AR wat dikker en ronder zijn . Ze zijn stabieleren draaien goed, hebben veel lift en helpen je om gemakkelijk op te stijgen bij lage snelheden of bij weinig wind. Degenen met een hoge AR zullen dunner en langer zijn en produceren dus minder geïnduceerde weerstand. Ze zijn zeer efficiënt en bieden veel glijvermogen en snelheid.

Hoe hoger de AR, hoe beter de foil presteert voor ervaren rijders en hoe verder hij vliegt. Het vereist echter ook meer minimumsnelheid om te beginnen met schaven en lift te ontwikkelen. De AR heeft ook invloed op de draaicirkel van elke foil. Met gelijke gebieden maakt een hogere AR bredere bochten. Ten slotte is er ook een verband tussen de deiningsperiode en de AR van de foil . Hoe langer de zwelperiode, hoe meer AR je in theorie nodig hebt.

F-one foils

Voor de nieuwe collectie heeft F-one alles gebaseerd op aspect ratio. Toen ze begonnen met het ontwerpen en uitproberen van foils met een hoge aspect ratio verhouding, ontdekten ze Bij F-one dat dit nieuwe programma’s en nieuwe mogelijkheden opende.

Ze hebben het assortiment ingedeeld in vier AR-niveaus om voor elke foil een programma te definiëren:

Foil advies

Een AR van 5 is het meest toegankelijk en wordt aangeraden om te leren foilen.

De meest veelzijdige en best presterende is de AR 6.0 . De gemiddelde spanwijdte garandeert wendbaarheid voor surfen en toegankelijk pompen.

Wanneer je overstapt naar een AR van 7.0 , verhoog je je maximale snelheid en glijd je verder, maar de extra spanwijdte benadeelt de wendbaarheid.

De AR van 9.0 en hoger is gereserveerd voor ervaren rijders. Het biedt een ongelooflijke glijvlucht als je voldoende snelheid aanhoudt en zorgt voor een goede wendbaarheid onder de 1000 cm².


Kitesurf HYDROFOILS OVERZICHT

Voorvleugels

Foil advies

Voor kite-foilen heeft F-one drie modellen in het assortiment. De ESCAPE (AR 6.0) is gericht op high-performance kiten en snelheid, maar kan ook door ervaren rijders worden gebruikt om grote golven te surfen. De MIRAGE (AR 4.5) is een veelzijdige foil, geweldig voor freeriden en carven. De IC6 950 V.3 rondt het assortiment af met zijn 4.4 AR en is intuïtief, voorspelbaar en zeer gebruiksvriendelijk.

Het assortiment foils voor wing en surf foiling is dit jaar flink uitgebreid.

Foil advies

Het begint met de GRAVITY en de AR van 5.0 . Het is de foil die je moet hebben als je zowel een wing als een foil wilt leren gebruiken Toegankelijk en eenvoudig, de GRAVITY-folies hebben een grote lift en stabiliteit.

Foil advies

Foil advies: als je al wat ervaring hebt met een foil en op zoek bent naar meer performance en glide, dan is de veelzijdige en onmisbare PHANTOM foil (AR 6.0) iets voor jou. Het is een fantastische folie die alles goed doet. De gemiddelde spanwijdte garandeert prestaties, wendbaarheid om te surfen en efficiënt pompen. Iedereen zou een PHANTOM foil in zijn koker moeten hebben.

Foil advies

Naarmate je blijft verbeteren en je rit wilt veranderen, zal een foil met een hoge AR meer snelheid, geweldige carve-mogelijkheden en meer acceleratie brengen. De nieuwe PHANTOM S , met een AR van 6.5 en oppervlakten van minder dan 1000 cm², hebben een dunner profiel dan de reguliere PHANTOM voor meer snelheid en wendbaarheid. Als je een surfer bent, dan zijn de handling, wendbaarheid en carving-vaardigheden van deze foil voor jou gemaakt. Zowel PHANTOM als PHANTOM-S zijn ook perfect voor freestyle wing-sessies.

Foil advies

Foil advies: als je meer glijvermogen, nog meer snelheid en een fantastisch upwind-potentieel wilt, dan is de ZEVEN ZEEËN iets voor jou. Met een AR van 7,5 die zich in open zee begeeft, is hij geweldig om op de deining te surfen en af ​​te winden bij kleine karbonades of bij lichte wind. Het geoptimaliseerde ontwerp voor minimale weerstand vermindert ook de tractie in je armen als je met een vleugel tegen de wind in reist.

Foil advies

Foil advies: eindelijk, met de ADELAAR kan je dankzij de AR van 9,5 ongelooflijk ver en snel vliegen. Het dunne profiel leidt tot minimale weerstand en zorgt voor een ongeëvenaard en schijnbaar eindeloos glijden.

Of je nu freefly of downwind bent, je zult veel sneller, verder en langer kunnen gaan. Dankzij de stabiliteit en indrukwekkende controle kunt u zich volledig concentreren op de hele ervaring.

De EAGLE zal je sessie transformeren zodra je het niveau hebt om hem zo snel te rijden als nodig is om van zijn volledige potentieel te genieten. Deze foil is een geheel nieuwe manier om de zee en de deining te gebruiken. Elke hak wordt krachtiger; alles brengt meer sensatie.


Stabilisatoren

Foil advies: de stabilisator is net zo belangrijk in je foil-opstelling als de voorvleugel , en we geloven echt dat de toekomst in de ontwikkeling en innovatie ligt.

De steek heeft ongetwijfeld invloed op het gedrag van de gehele folie. Gewoon veranderen terwijl je dezelfde voorvleugel behoudt, kan je rit een boost geven en totaal andere sensaties en prestaties teweegbrengen, alsof je op een heel andere setup zit.

Foil advies

Beginners in wing foil zullen bijvoorbeeld naar de C275 of R275 steken (AR 5.3) willen kijken , die iets langzamer maar stabieler zullen zijn, voordat ze overgaan op de C250-reeks en zijn 6.1 AR . Dan, met zijn 8.8 AR en ongelooflijk dun profiel, is de DW210 echt gemaakt voor snelheid en voor de wind.

Sommige van onze steken hebben ook royale winglets, zoals de IC6 300 voor kite-foiling, die nog meer stabiliteit op de gier-as en fantastische controle biedt.

Een rijder moet niet bang zijn om uit te schakelen en verschillende steken uit te proberen om prestaties, snelheid, glijden, draaicirkel of stabiliteit te verbeteren, afhankelijk van de omstandigheden of het gekozen programma . Het is duidelijk dat de keuze van de steek in overeenstemming moet blijven met het niveau en de intenties van de rijder, omdat niet alles zal passen bij alle voorvleugels.


Rompen

Foil advies: net zoals een grotere of kleinere steek je rit zal beïnvloeden, zo zal een kortere of langere romp dat ook doen .

Foil advies

Het veranderen van de grootte van uw romp zal helpen als u van de ene voorvleugel naar de andere gaat . Je verliest bijvoorbeeld een beetje aan wendbaarheid van een PHANTOM naar een SEVEN SEAS . Je kunt er echter wat van terugkrijgen door simpelweg een kortere romp te kiezen, zoals onze Carbon Fuselage XXXS .

Ten slotte is de lengte van je romp ook van invloed op het tempo van het pompen. Een kortere romp vereist wat meer inspanning en een sneller tempo bij het pompen om op te staan ​​en te beginnen met vliegen.


Masten

De mast verbindt het vliegtuig (voorvleugel, romp, steek) met het bord.

Foil advies

Ook zal het makkelijker zijn om wing foil of kite foil te leren op een kortere mast . De valpartijen zullen zachter zijn en u zult zich stabieler voelen als u leert op te staan ​​en op te blijven. Een kortere mast is ook ideaal voor sessies in ondiep water.

Een lange mast biedt meer hefboomwerking en is goed voor woelige omstandigheden . Met een hogere mast heb je meer ruimte om de foil te kantelen en agressieve bochten in de golven te maken zonder dat de foil breekt .


Bouw & Technologien

Foil advies: we bieden drie soorten constructies op onze folies: Carbon (pre-preg en High Modulus), FCT en Injected Carbon .

Foil advies

Al onze carbon hydrofoils zijn gemaakt van pre-preg , wat ze ongelooflijk sterk en stijf maakt . Sommige van onze foils, zoals de EAGLE of de ESCAPE , hebben een extra lay-up van High Modulus Carbon-vezel die leidt tot nog meer stijfheid in zowel buiging als torsie, terwijl er voldoende comfort blijft voor elke vorm van oefening.

Foil advies

Onze GRAVITY- en PHANTOM- folies zijn verkrijgbaar in zowel carbon als FCT (Foil Compression Technology) . FCT-folies zijn gebouwd in glasvezel rond een schuimkern met hoge dichtheid. De vleugel wordt dan bedekt door een dunne en sterke schildhuid. Deze F-ONE-innovatie biedt indrukwekkende mechanische eigenschappen, waardoor ze bijzonder geschikt is voor folies die worden blootgesteld aan hoge spanningen en buigbelastingen.

Foil advies

Tijdens het rijden is het verschil tussen een carbon- en FCT-folie nauwelijks merkbaar. Beide hebben dezelfde vorm en programma. FCT-foils hebben iets meer flex, maar het prestatiepotentieel op het water is vrijwel hetzelfde .

De IC6 950 V.3 is gebouwd met de Injected Carbon Technology , bestaande uit een geïnjecteerd polymeer versterkt met koolstofvezels. Deze technologie maakt deze folies een stuk resistenter en duurzamer.


Hoe kies je je F-ONE foilboard?

Foil advies: voor deze foilboard-collectie uit 2022 heeft het R&D -team van F-ONE uitgebreid gewerkt aan het vinden van de perfecte balans tussen volume en grootte . Een board heeft net genoeg volume nodig om te drijven, maar niet te veel, zodat het de start, draaicapaciteiten, snelheid en algehele sessie niet belemmert. 

We hebben ons ook gericht op het verbeteren van de sterkte en stijfheid van onze boards naarmate de sporten vorderen. Ruiters duwen meer , springen hoger of maken nieuwe bewegingen , en we moesten onze boards aan deze nieuwe normen aanpassen. 

Foil advies

Hier is onze gids om u te helpen bij het kiezen van uw F-ONE-bord . Het is belangrijk om in gedachten te houden dat uw beslissing afhangt van uw vaardigheidsniveau , uw gewicht , uw gebruikelijke rijomstandigheden en het door u gekozen programma .

Bereikpresentatie

Foil advies: we hebben dit assortiment boards gebouwd met het oog op toegankelijkheid en prestaties . We hebben geluisterd naar de feedback en eisen van ons team van professionele rijders en tegelijkertijd gericht op het aanbieden van ongelooflijke boards voor iedereen die verslaafd is aan foilen. 

Over het algemeen zijn al onze boards smaller , dunner en compacter dan de meeste op de markt voor gelijke volumes . We willen dat rijders het beste gevoel krijgen voor hun folie onder hun voeten, gemakkelijk kunnen opstijgen en minimale weerstand hebben terwijl ze in de lucht zijn voor meer snelheid en controle .

Ons assortiment wing- en surffoilboards is dit jaar aanzienlijk uitgebreid met de toevoeging van drie volledig nieuwe modellen , evenals nieuwe maten en verbeteringen op onze bestaande. We hebben ook een nieuw model en nieuwe technologie toegevoegd aan ons assortiment kite-foilboards , terwijl we ook onze bestaande boards aanzienlijk hebben verbeterd.

Als vuistregel voor wing foiling is het je gewicht en niveau bepalend voor welk volume voor jou het beste is. Deze richtlijnen kunnen u in de goede richting sturen:

Foil advies

Foil advies: beginner: Gewicht + 40L. Als u bijvoorbeeld 70 kg weegt en de sport wilt leren, dan kunt u misschien kiezen voor een ROCKET WING ASC 110L of ROCKET WING bamboe 105L. Over het algemeen moeten beginners kijken naar boards met een volume van 100L en meer.

Foil advies: gemiddeld: Gewicht = Volume. Als je eenmaal een goede grip op je vleugel en foil hebt, kan het volume van je board ongeveer overeenkomen met je gewicht. Als je 60 kg weegt, zal het grootste deel van ons ROCKET WING-boardassortiment aan je behoeften voldoen, afhankelijk van je programma en de constructie die je kiest. Deze boards brengen vertrouwen en controle, en stellen je in staat om continu te verbeteren.

Foil advies: geavanceerd: Gewicht – 15L op. Naarmate je beter wordt, zorgt het verminderen van het volume van je board voor meer wendbaarheid, reactievermogen en snelheid. De lucht is de limiet. 


Kite Foilboards

Foil advies: het assortiment kite foilboards omvat vier boards . 

Foil advies

Pocket

De ZAK blijft een licht en gemakkelijk te hanteren board, met een groot carvenpotentieel en een kogelvrije constructie.

Foil advies

Pocket Carbon

De ZAK KOOLSTOF is dit jaar nog stijver en perfect voor freestyle- en prestatiesessies.

Foil advies

Pocket Carbon Custom

De POCKET CARBON CUSTOM is een nieuwe toevoeging aan dit assortiment. Met een beetje meer volume dan zijn reguliere carbon tegenhanger, is dit board ongelooflijk responsief, licht, stijf en gemaakt voor carven en freestyle.

Foil advies

Pro-race

eindelijk, de PRO RACE CARBON is ons wedstrijdvormige board voor kite-foilracen.


Wingfoil boards

Foil advies

Rocket Wing & Rocket Wing Carbon

De ROCKET VLEUGEL was ons eerste board gewijd aan wing foiling, en is ideaal voor iedereen die erin wil stappen.

Het zijn de boards met de meeste oppervlakte voor een bepaalde lengte, waardoor ze een betere balans bieden als je op het water bent. De koolstofconstructie van de nieuwe ROCKET WING CARBON maakt het een geweldig freestyle board.

Foil advies

Rocket Wing – S & Rocket Wing – S Carbon

De ROCKET WING-S en ROCKET WING-S CARBON zijn onze meest opvallende toevoegingen. Als je van cruisen, surfen, springen of met de wind houdt, wees dan niet bang om voor deze boards en hun lagere volume te gaan, die ongetwijfeld opmerkelijke sensaties zullen genereren.

Hun specifieke, surfachtige vorm en de goed uitgebalanceerde volumeverdeling leiden tot gemakkelijke starts, minder weerstand in de lucht en veel controle tijdens de vlucht.

Foil advies

Raketvleugel ASC

de intuïtieve ROCKET WING ASCis ideaal voor alle stadia van vleugelfoilprogressie en biedt stabiliteit van links naar rechts, indrukwekkend reactievermogen en een gemakkelijke en soepele overgang naar de vlucht. We hebben het maatbereik uitgebreid met vijf opties, van 5’0 tot 6’2, voor nog meer plezier en prestaties op het water.


Bamboe of koolstof?

Foil advies: kiezen tussen a ROCKET VLEUGEL of ROCKET WING-S in volledig bamboe of in carbon lijkt misschien lastig. Het gewichtsverschil tussen de twee is niet enorm, omdat we alleen koolstof hebben gebruikt om sterker te worden. Het was inderdaad nodig voor ons om carbon boards aan te bieden, aangezien rijders meer dan ooit hun grenzen verleggen.

Als je niet hoog springt en meer van freeriden of downwinden houdt, dan zijn de volledige bamboe boards een ideale pasvorm. Als je weet dat je gaat springen of hardere landingen gaat maken, dan moet je voor de carbon boards gaan.

Foil advies

ASC versus bamboe

Foil advies: dankzij de ultramoderne ASC-constructie is de ROCKET WING ASC board is zo duurzaam als het maar kan, maar is een beetje zwaarder dan een ROCKET VLEUGEL. Dit komt door het transparante bovenvel dat op onze ASC-platen is toegevoegd, wat kracht geeft en ze ongelooflijk goed bestand maakt tegen deuken en krassen.

Foil advies

Surf Folie Boards

Foil advies

Rocket Surf

De ROCKET SURF heeft een compact ontwerp dat garandeert dat je met maximale controle kunt rijden, opstijgen, pompen of carven. De vorm is geoptimaliseerd en de constructie is versterkt voor nog meer precisie en controle.

Foil advies

Raket Su Downwind

De ROCKET SUP DOWNWIND is een fantastisch board om mee te surfen en is ook het beste board om mee te downwinden. De vorm is de perfecte combinatie van de kwaliteiten van onze vorige SUP-foilboards, en dit alles met behoud van de juiste balans tussen maximaal volume en snelheid. Het is een indrukwekkend board waarmee je eindeloos kunt vliegen.


Kite Foil boards Constructie & Technologieën

We hebben vier verschillende constructies op onze kite foil boards: SLIM Tech SLIM Tech Carbon SLIM Tech Carbon Custom , en de HD Foam Carbon Composite .

Foil advies

Het SLIM Tech -proces maakt gebruik van een zeer sterk PU-schuimkernmateriaal, een glasvezellay-up en beschermende boven- / onderlaaglagen voor een kogelvrije constructie.

Foil advies

De  SLIM Tech Carbon  maakt gebruik van een CNC-vormige PVC-schuimkern gecombineerd met een carbon lay-up.

Foil advies

De SLIM Tech Carbon Custom is de nieuwste toevoeging aan dit assortiment en komt uit onze MAGNEET KOOLSTOF kite boards. Dit proces maakt gebruik van een CNC-vormige PVC-schuimkern die volledig is omhuld met een koolstofvezelhuid. Alle huidlagen worden vervolgens zorgvuldig gelegd en vacuüm verpakt voor maximale vezelefficiëntie en indrukwekkende stijfheid.

Foil advies

De HD Foam Carbon Composite maakt gebruik van een CNC-vormige EPS-schuimkern en een sandwichlay-up (schuim met hoge dichtheid + glas en koolstofvezel). Het zorgt ervoor dat het board lichtgewicht en sterk is, maar ook harder tegen druk en deuken.

Foil advies

Wing & Surf Foilboards Constructie & Technologieën

Onze wing- en surffoilboards zijn verkrijgbaar in drie constructies: de Full Bamboo, HD Foam Carbon Composite en de ASC .

Foil advies

De Full Bamboo-constructie maakt gebruik van natuurlijke eigenschappen van bamboefineer dat tussen glasvezellagen is geplaatst om een ​​sterke, duurzame, lichte schaal voor het hele bord te creëren. Sommige boards zijn ook uitgerust met een extra laag bamboe ( Double Bamboo Deck ) in het standgebied om het deck nog beter bestand te maken tegen lokale hieldrukken en deuken.

Wing foil boards gemaakt van HD Foam Carbon Composite zijn fantastisch voor freestyle

Ten slotte zijn de Air Shield Composite (ASC) -platen geconstrueerd rond een lichtgewicht geïnjecteerde EPS-kern die in onze oorspronkelijke vorm is gegoten. Het is gelamineerd met een composiet van zeer sterke glasvezel, epoxyhars en een schild gemaakt van een hoogwaardige beschermende toplaag. De ASC-borden zijn responsief en extreem duurzaam.


Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van