16-05-2012 - Kitesurfen, Nieuws

Fotoverslag singles O’Neill Kiteboard Worldcup Scheveningen – Dag 2

Jalou Langeree mocht meteen in de vroegte het water op.

De tweede dag van de O’Neill Kiteboard World Cup op Scheveningen begon met WIND! De singles gingen verder waar ze gister geëindigd waren.  Het onvoorstelbare werd gisteren waarheid.  Alle mannelijke Dutchies behalve Youri Zoon werden in de eerste ronde van de singles uitgeschakeld. Alle ogen van de Nederlandse fans waren dus gericht op de Nederlandse dames en regerend wereldkampioen Youri Zoon.

Bij de dames lag het niveau hoog. 

Jitske Hendriks wist door de eerste ronde heen te komen. Hier wordt ze horizontaal getrokken door een kiteloop.

Lisette Blankestein en Judith Roetman moesten uitvechten wie er door kon.

Lisette Blankestein moest het ondanks een aantal mooi gestijlde tricks afleggen tegen Judith Roetman.

Wetsuits van de rijders in de ochtendzon.

 

Youri Zoon klaar voor zijn heat.

 

 

 

De kiteboarder uit Dirksland ging goed van start en schakelde de Braziliaanse Reno Romeu (North) uit en leek op weg naar de finale.

De Italiaanse Alberto Rondina (Cabrinha) stak daar echter een stokje voor en won van Youri Zoon (Slingshot, Brunotti) in de halve finales. Uiteindelijk wist Youri alsnog de derde plek te pakken in de singles.

 

 

Alberto Rondina verloor vervolgens in de finale van de Spaanse Alex Pastor (Airush). De condities waren typisch Hollands met een hoge zee en een lastige aanlandige wind.

Winnaar van de singles Alex Pastor in actie met zijn boots.

Alex Pastor blij met zijn overwinning in de singles.

Bij de dames was Bruna Kajiya de sterkste. Met haar boots en nagellak liet zij zien wie de vrouw met de meeste stijlvolle tricks is vandaag op de zee bij Scheveningen.

Wat een vrouw!

Het was een drukke dag qua pers & fotografen. Regerend Belgisch kampioen Christoph Tack was goed bezig op zijn boots, maar kwam net te kort om door te stoten naar de finales. Hopelijk kan hij in de doubles verder komen.

 

Morgen weer een nieuwe dag van de O’Neill Wereldbeker kiteboarden op het Scheveningse strand. Kom langs en blijf Access volgen op Facebook voor de laatste updates.

[youtube id=”24GG1uz-w9w” w=”700″]

 

 van