29-08-2018 - Mountainbiken, Nieuws

FOX Live Valve: de toekomst van de MTB?

FOX Live Valve is aangekondigd voor het grote publiek, al zagen wij eerder in de wandelgangen van Eurobike wat voorproefjes voorbij komen. Dit zou het meest geavanceerde elektronisch gestuurde veersysteem van FOX voor de mountainbikes moeten zijn. Met ultrasnelle reagerende sensoren en de snelste klep ooit gemaakt door FOX, past Live Valve automatisch de vork en schokdemper onafhankelijk aan als het terrein verandert tijdens je ritten op de meest diverse trails. 

FOX Live Valve is helemaal ontworpen van de grond af door FOX’s Advanced Product Group. Dit revolutionaire technische snufje moet de manier veranderen waarop men omgaat met wielophanging op mountainbikes. Sensoren op de vork, achteras en hoofdframe lezen de input aan het wiel en de hellingshoek van de fiets af, waarbij informatie wordt verzonden naar de controller van de ophanging. De controller interpreteert vervolgens deze informatie en de solenoïden passen de vering aan in slechts 3 milliseconden – dat is 100 keer sneller dan een oogwenk. Live Valve is zelfs snel genoeg om een ​​object aan het voorwiel waar te nemen en de vork te openen voordat de rijder dit voelt.

Het Live Valve-systeem lijkt bijzonder complex, maar wat je krijgt zou eigenlijk heel simpel moeten zijn. FOX Live Valve doet het werk voor je, zodat jij je op de rit zelf kunt concentreren. Zodra het systeem is ingesteld, hoeft de renner alleen maar het apparaat aan te zetten en van de rit te genieten. Is FOX Live Valve de toekomst van het mountainbiken? UP/DOWN gaat dit natuurlijk graag eens zelf uitzoeken en het product reviewen! Voor meer informatie in de tussentijd kun je terecht op de website van het merk. 

 van