15-04-2015 - Kitesurfen, Nieuws

Francisco Lufinha wilt eigen wereldrecord verbreken

De Portugese kiteboarder Francisco Lufinha zal een tocht gaan maken van Lissabon naar het eiland Madeira. De doelstelling is om dit binnen 43 uur af te leggen, dit betekent dat hij twee nachten het gevecht aan gaat met de stormende condities van de Atlantische Oceaan.

Francisco zal de eerste kiter zijn die de tocht tussen de Portugese hoofdstad met Madeira zal maken. Daarnaast zal hij ook zijn eigen wereld record evenaren met de langste non-stop kitetocht. In 2013 kiten hij al 569 kilometer langs de Portugese kustlijn en haalde hiermee het Guinness Book Of Records.

frans

In juni en juli 2015, afhankelijk van de meteorologische verwachtingen die gegeven zullen worden door de Portugese Marine, zal de tocht afgelegd worden. Natuurlijk weet Francisco de gevaren van de reis: sterke wind, hoge golven, gebrek aan zicht, puin en containerschepen die over de oceaan varen.

Als voorbereiding op het avontuur heeft hij 36 uur lang met zijn kiteboard in het oceanisch zwembad van Oeiras Marina doorgebracht. Om zo lichamelijk en vooral mentaal getest te worden. “Tussen 5 en 7 uur ‘s ochtends was het zwaarste moment en werd ik erg slaperig.” zei Fransico na afloop.

 van