03-01-2013 - Mountainbiken, Nieuws

Frankrijk toegevoegd aan de route van Duchenne Heroes 2013

Duchenne Heroes is vernieuwd: de achtste editie biedt de bikers een aantal spectaculaire verrassingen. Óók is de tocht bereikbaar voor meer mountainbikers, door de toevoeging van een minder zware zeventig kilometerroute. 

Duchenne Heroes is de legendarische zevendaagse mountainbiketocht door vier landen. 7 jaar lang was de start in Wiltz, Luxemburg. Komende editie wordt Frankrijk toegevoegd aan de route en is hiermee een nieuw vierde land naast België, Duitsland en Nederland. De deelnemers fietsen van 15 t/m 21 september zeventig of honderd kilometer per dag en halen geld op voor onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte van Duchenne. Dit is een wrede spierziekte, waarbij door een genfout de spieren langzaam afbreken. Deze ongeneeslijke ziekte komt voornamelijk bij jongens voor.

In de editie 2013 zitten de beroemde mountainbiketracks van Houffalize en La-Roche-en-Ardenne in de route. Bovendien blijven de deelnemers het merendeel van de week in de Ardennen. Door de toevoeging van Frankrijk is de tocht meteen op de eerste dag al heftig. Dat maakt deze uitdaging zwaarder dan ooit en de ritten nog mooier.

Voor minder ervaren mountainbikers of voor deelnemers die minder tijd hebben om te trainen, kent de editie van komend jaar ook een variant van zeventig kilometer per dag. Deze route heeft als moeilijkheidsgraad drie sterren (vijf is maximaal). De honderd kilometerroute is gemiddeld vier sterren.

Voor meer informatie zie www.duchenneheroes.nl

 van