18-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Frans goud bij boardercross

De Fransman Pierre Vaultier heeft vanochtend goud op de snowboardcross weten te winnen. Het is bovendien groot feest in Rusland omdat Nikolaj Oljoenin de tweede plaats veilig wist te stellen. De Rus plaatste zich als eerste voor de finales en het publiek werd uiteraard helemaal gek omdat hij al zijn runs overtuigend won. Amerika heeft ook weer een snowboardmedaille erbij na de bronzen plak voor Alex Deibold, die tijdens de Spelen in Vancouver nog aanwezig was als waxer bij de Amerikanen.

In de finale was Oljoenin als snelste weg, maar waar hij eerder een beslissend gat wist te slaan, kreeg hij nu het complete veld in z’n nek. Vaultier bleef hem achtervolgen en nam de koppositie over zodat hij de laatste sprong als leider nam. Vaultier beschadigde twee maanden geleden in Lake Lousie nog zijn kniebanden en reed in Sotsji met een brace. “Misschien hielp dat juist wel. Ik was geen favoriet en voelde geen druk.”

Het regende valpartijen in het uitgestelde evenement, dat vanwege de dikke mist op maandag werd afgeblazen. Onder anderen de Amerikaanse favoriet Nate Holland, de Australische wereldkampioen Alex Pullin en de Italiaanse wereldbekerleider Omar Visintin gingen hard onderuit op de piste vol bochten, bulten en springschansen . Visintin leek er slecht aan toe en moest per brancard worden afgevoerd.

 van