26-11-2014 - Skiën, Nieuws

Freeride World Qualifier Livigno

De Livigno Freeride World Qualifier met 4 sterren is de freeride wedstrijd met het hoogste niveau in Italië in 2015. 4 sterren is het maximumgehalte voor de Freeride World Qualifier, het kwalificatietoernooi voor toegang tot de Freeride World Tour.

Om deel te nemen aan deze qualifier stuur je je aanvraag in en dien je te wachten om geselecteerd te worden. Alleen de Freeride World Qualifier riders met de hoogste ranking krijgen toegang tot de poeder wedstrijd in Livigno. De beste internationale big mountain skiërs zullen elkaar uitdagen voor toegang tot de Freeride World Tour, de belangrijkste freeride competitie wereldwijd.

FWT_venue_options_low_2_Page_101

De wedstrijd vindt plaats op een dag tussen 2 en 4 februari, afhankelijk van de weersomstandigheden. De riders worden met een helikopter naar de bergtop gebracht en moeten daarna nog een bergkam oversteken om toegang te krijgen tot de afdaling.

De wedstrijd staat open voor 80 deelnemers verdeeld in 4 categorieën: Ski, Snowboard, Mannen en Vrouwen. De inschrijvingen zijn open vanaf 1 december 2014.

Voor de meest fanatieke freeride fans, maar ook voor de nieuwsgierigen die het leuk vinden om een onvergetelijke ervaring te hebben, is het mogelijk om de wedstrijd rechtstreeks vanaf de wedstrijdafdaling te aanschouwen. Dit dankzij een Heli-taxiservice. Om gebruik te maken van de Heliski en Heli-taxi diensten heb je wel een Freeride pas nodig.

FWT_venue_options_low_2_Page_111

TECH INFO

Top: 3001 meter
Finish: 2,219 meter
Hoogte kloof: 781 m
Max hellingshoek:> 45 °
Gemiddelde hellingshoek (kortste lijn): 30 °

Wil je meer informatie of op de hoogt blijven van de Freeride World Qualifier neem dan een kijkje op de website.

EXE_LOCANDINA_WORLD-QUALIFIER-TOUR33x48

 van