13-02-2012 - Snowboarden, Nieuws

Freestyle actie tijdens de BURN RIVER JUMP

Sneeuw in overvloed, de riders zijn bevestigd en de shapers van het Mottolino Swatch Snowpark zijn druk bezig met het ontwerpen van de meest uitdagende set-up van rails en kickers. Italië maakt zich op voor de zesde editie van de BURN RIVER JUMP. Het evenement, gerangschikt met 5 TTR sterren, zal plaatsvinden van 21 tot 23 februari in Livigno, Italië.

De top 10 riders die deelnemen:

  1. Aleksander Oestreng (NOR)
  2. Ulrik Badertscher (NOR)
  3. Staale Sandbech (NOR)
  4. Roope Tonteri (FIN)
  5. Patrick Burgener (SUI)
  6. Gjermund Braaten (NOR)
  7. Jamie Nicholls (GBR)
  8. Arthur Longo (FRA)
  9. Werner Stock (AUT)
  10. Torgeir Bergrem (NOR)

Vorig jaar domineerde de Noorwegen de BIG RIVER JUMP met Aleksander Oestreng (Big Air winner) en Ulrik Badertscher (Slopestyle winner). Als we kijken naar de bovenstaande top 10 riders die meedoen, is de kans groot dat de Noren het dit jaar weer lukken.

Sterk en stijlvol rijden wordt tijdens dit evenement gegarandeerd door Roope Tonteri, winnaar van de Burton European Open 2011 en huidige leider van de TTR Slopestyle ranking, UK rider Jamie Nicholls, dit seizoen’s Burton Rail Days winner in Tokyo en 2011 Burn Jib-Master in Livigno, en de jonge Patrick Brgener uit Zwitserland, die vijfde werd dit jaar tijdens de Air & Style in Innsbruck. Naast de Air & Style Beijing 2011 winnaar Ulrik Badertscher wordt het Burn-Rider-Kwartet ingevuld door Staale Sandbech, Werner Stock en Arthur Longo.

Riders die ook klaar staan voor spectaculaire freestyle actie zijn de riders die een wildcard hebben. De wildcards werden uitgedeeld aan Jan Scherrer (SUI), Peter König (AUT), Sondre Tiller (NOR), Emil Ulsletten (NOR), Kevin Backstrom (SWE), Eric Beauchlin (USA) en de drie Italianen Marco Grigis, Simon Gruber en Kevin Kok.

[vimeo id=”36335716″ w=”630″]

 

 


 

 van