06-10-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Fresh Access #2 2021

Cabrinha Fusion 

Fresh Access #2 2021

De kitefoil-lijn van Cabrinha is volledig uitwisselbaar. Je kunt uit verschillende frontwings kiezen. Zo heb je een DA850, speciaal voor beginners. Deze wing komt vroeg uit het water. Deze wing zit in een speciaal setje met een mast van 70 centimeter en een stabilizer met omhoog wijzende tips voor extra stabiliteit. Setprijs € 1.149,-. Voordeel is dat je later de set kunt tunen naar een gevorderde set door van wing, mast, fuselage of stab te wisselen. Je kunt dan kiezen uit een wing van de X-Serie uit de grootte van 950, 1300, 1600 of 1950 cm2. Prijzen van € 589,- tot € 839,-. Of een alumast van 40, 70 of 90 of een carbon-mast van 70 of 90. Er is ook keuze uit een aluminium of carbon fuselage. En uit een stabilizer van 220 (€ 199,-) of 300 (€ 229,-). Prijs van een Fusion Carbon Base Kit met 70 of 80 carbon mast en carbon fuselage vanaf € 1.099,-. Prijs van een Fusion Hybrid Base Kit met 70 of 90 aluminium mast en aluminium fuselage: € 549,-. Kortom met de Fusion-foils van Cabrinha kun je alle kanten op. www.cabrinha.com

Duotone Juice

Fresh Access #2 2021

De Duotone Juice heeft al jaren een trouwe fanbase. En terecht want deze kite is echt een lichtweer-kampioen waardoor je meer dagen op het water kunt staan. Zij het op je twintip of je foil. Voor 2021 is de bardruk omlaag gebracht zodat je moeiteloos urenlang op het water kunt staan. De Juice is met name efficiënter geworden waardoor hij minder weerstand in de lucht heeft. Hierdoor is niet alleen z’n lowend verbeterd maar vliegt ie ook sneller door de lucht. Het is geen ouderwetse trekzak maar een dynamisch sturende kite. Verder is er ook gewerkt aan een lager gewicht waardoor de Juice zelfs bij minimale wind in de lucht blijft hangen. En mocht ie toch een keer in het water belanden, herstarten is geen probleem. Trek simpelweg aan een van de stuurlijnen en hij komt uit het water. En als de wind toeneemt is de Juice ook nog prima te houden en is het een snelle kite waarmee je superhoog kunt springen. Verkrijgbare maten 13, 15 en 17m2. Prijzen van € 1.899,- tot € 2.219,-.

www.duotonesports.com

Flysurfer Infitity XX

Fresh Access #2 2021

De Flysurfer Infitity XX is een ‘rechttoe rechtaan’-bar zonder poespas. De dunne bar met compacte uiteinden geeft een precieze en directe sturing van je kite. De depowerlijnen zijn 52 centimeter lang en een swivel draait de voorlijnen automatisch terug bij het aantrekken van de bar. Handig bij meervoudige rotaties van de kite of jezelf. De betrouwbare Quick Release 4.0-safetysysteem voldoet aan de strenge Franse veiligheidsnorm AFNOR. De microfiber EVA-afwerking op de bar geeft een stevige grip. Verkrijgbaar in een M (43-50cm) en een L (53-60cm). Lijnenlengte 17 + 3 meter. Prijs € 479,-.

www.flysurfer.com

Ion Quicklock Hook

Fresh Access #2 2021

Bij de Ion Quicklock Hook heb je geen chickendick meer nodig om de chickenloop vast te zetten aan je trapezehaak. Je trekt een palletje omhoog, schuift de chickenloop om de haak en door een veer schiet deze weer naar beneden bij het loslaten. De verbinding is vast en solide. Per ongeluk de chickendick verkeerd vastmaken is er niet meer bij. De chickendick kun je dan ook verwijderen van de chickenloop. De Quickloop Hook past op de Ion Spectre en C-Bar 3.0-spreaderbar en kost € 69,95.

www.ion-products.com

F-One Bandit 2021

Fresh Access #2 2021

2021 is het tweede jaar sinds F-One de Bandit heeft opgesplitst in twee versies. De Bandit S2 is meer geschikt voor de waverider, strapless freestyler en foiler. De Bandit 2021 is bij uitstek geschikt voor de sportieve freerider. Het stuurgedrag is direct, stabiel, soepel en gelijkmatig. Jij bent in controle. De kite is supermakkelijk te hanteren. Of je nu lekker wilt cruisen of een mega-loop wilt trekken, de Bandit 2021 kan het allebei. Dit hebben ze bereikt door een nieuwe panel-layout en trailing edge verstevigingen waardoor de kite een strak profiel heeft gekregen. Hierdoor is de kite uitermate stabiel en vliegt efficiënter door de lucht. Hoogtelopen doet ie daardoor uitstekend en de overall feedback van de kite is constant. Het springen met de 2021 is een lust. Met een explosieve verticale lift en veel airtime kun je gaan voor boardoffs en andere old schooltricks. Bij kiteloops ga je lekker horizontaal en ben je altijd in controle. En stiekem is de 2021 ook prima geschikt voor golfrijden en foilen zodat de 2021 de meest allround versie is van de Bandits. Verkrijgbare maten van 7 tot 14m2. Prijzen van € 1.349,- tot € 1.799,-.

www.f-one.world

Flysurfer Flow

Fresh Access #2 2021

Accelereer je leercurve met de Flysurfer Flow. Deze allround twintip is de perfecte tool om snel beter te worden als beginnende kiteboarder. En nadat je beginner af bent hoeft je deze alleskunner niet weg te doen omdat je als gevorderde kiteboarder er ook nog prima mee uit de voeten kunt. Het board gaat door de ‘zachte’ stijfheid en zeer flexende tips supersoepel en comfortabel over kabbelig water heen zonder een spray water in je gezicht achter te laten. De vlakke rockerlijn geeft stabiliteit en balans. Daarnaast zijn de planeer-eigenschappen goed en loopt het board makkelijk hoogte. De progressieve enkelvoudige concaaf werkt daar ook aan mee. De krasvrije topsheet zorgt dat het board tegen een stootje kan. Verkrijgbaar in de maten: 132 x 40,5, 137 x 42, 142 x 43 en 148 x 44. Prijs € 499,-. Met Squad-bindingen, vinnen en grabhandle € 599,-.

www.flysurfer.com

Naish Hover 

Fresh Access #2 2021

Naish heeft maar liefst negen verschillende Hover-foilboards in de line uit. Elk met eigen karakteristieken. De maten 97, 112, 127 en 143 hebben een full sandwich-constructie met lichtgewicht Durafinish buitenlaag. De boards zijn hierdoor stijf, sterk, duurzaam en erg licht. De ronde rails zorgen ervoor dat je niet snel hapt en valt als het board het water raakt. De boards zijn uitgerust met voetbandinserts voor een Y- en I- setup. Door de twee 10” US-box tracks met standaardmaten kunnen alle merken foils op deze boards gezet worden. De volledige 3D deckpad met twee verschillende dichtheden schuim geeft grip, comfort, demping en drijfvermogen. Maten 97 (3’2”) x 40,6 x 3,8 x 9,5 liter, 112 (3’8”) x 43,2 x 3,8 x 11,9 liter, 127 (4’2”) x 44,5 x 3,8 x 13,9 liter en 143 (4’9”) x 45,7 x 3,8 x 16,2 liter. Prijzen van € 899,- tot € 999,-.

www.naishkites.com

Island Tribe

Fresh Access #2 2021

De zonnecrème producten van Island Tribe zitten in een nieuw jasje. Gebleven is hoge kwaliteit waardoor deze crème bij uitstek geschikt is voor surfers. Hardcore bescherming tegen de zon. De Island Tribe SPF 50 Clear Gel is speciaal ontwikkeld voor water-en outdoors-sporters. Getest onder de heftigste omstandigheden. De hoge uv-bescherming, (zowel A als B), beschermt je huid maximaal. Het goedje is zeer water- en zweetbestendig en geeft geen prikkende ogen of witte waas op de huid. Daarom is het ook veilig voor kinderen. Huidvriendelijk en dermatologisch getest en goedgekeurd. Het beschermt de huid ook in het water. Bovendien is de zonnegel vrij van oxybenzone (een van de veronderstelde veroorzakers van coral bleaching), parfum, water en parabenen. Verkrijgbaar in 30, 50 en 100ml. Prijzen van € 3,95 tot € 21,-.

www.islandtribe.nl of www.soulwebshop.nl

Levitaz Shaka

Fresh Access #2 2021

De Levitaz Shaka-foils zijn super allround en kunnen worden gebruikt om mee te wing-, surf-, wake- en kitefoilen. Voor dit seizoen hebben de designers de kern van de carbon foilwing 70 procent lichter gekregen. Het middengedeelte waar de mast in zit is extra verstevigd zodat het een rigide geheel is. Qua wing kun je kiezen uit een 1200, 1500 of 2000 cm2. De mast is van carbon met RTM-technologie maar de top- en baseplate zijn van geanodiseerd aluminium. De designers hebben de mast door een nieuwe lay-up van het carbon 20 procent stijver gekregen in zowel torsie als in buiging. Je kunt kiezen uit 60, 70, 80 of 98 centimeter lengte. De top-plate heeft open bevestigingspunten zodat je makkelijk en snel de foil van het board kunt halen en je de schroeven dus niet helemaal los hoeft te draaien. De fuselage is 60 centimeter lang, gemaakt van hoog gelegeerd staal waardoor deze sterk en stijf is. De RW 300 stabilizer kun je in verschillende hoeken instellen. De serie bestaat uit een S-, M- en L-set. Prijzen van € 1.989,- tot € 2.319,-.

www.levitaz.com

Ozone Enduro V3

Fresh Access #2 2021

De Enduro V3 is de allround go-to kite van Ozone. Voor elk niveau, elk type omstandigheden en elk type rijder. En je kunt de kite nog verder finetunen naar wens met het Variable Bridle Geometry waarbij je bridle kunt afstellen naar freeride, freestyle of wave. De Open C-shape met naar achter toe staande maar brede wingtips geven de Enduro V3 een grote depower-range, een progressieve handeling, een flinke boost bij het springen en een uitstekende drift in de golven. In vergelijking met de V2 is de V3 gemaakt van Triple Ripstop en Triple Dacron met Ultra Flex coating. Hierdoor is de kite vormvast en reageert die direct op stuurimpulsen. Maar de kite flext ook in windvlagen zodat de drukopbouw constant is. En natuurlijk is deze Enduro V3 gebouwd in Ozone’s eigen kitefabriek waardoor de kwaliteit zeer hoog is. Een review van de kite kun je teruglezen in nummer 4 2020. Verkrijgbare maten 4 tot en met 14 m2. Prijzen van € 1.165,- tot € 1.799,-.

www.ozonekites.com

Duotone Team (SLS)

Fresh Access #2 2021

De Duotone Team is een ras freestyle twintip. Gemaakt om competities mee te winnen. En dat doen Mikaili Sol, Stefan Spiessbergen en Gianmaria Coccoluto dan ook met dit board. Elk jaar wordt er weer wat getuned aan dit model om de concurrentie voor te blijven. Zo wordt de ‘reverse flex’ na een harde landing opgevangen door de Suspension Flex Cap waardoor je in controle blijft. Voeg daarbij de Single Diffusor op de bodem toe die het water ‘breekt’ bij de landing en je sticked tricks een stuk makkelijker. En dat is punten scoren. De harde flex en diepe channels in de tips geven maximale grip en pop tijdens het springen. De gewone versie heeft een carbon web voor stijfheid. De SLS heeft daarvoor Textreme Innegra en 45 biax carbon. Dit materiaal geeft naast stijfheid ook een lager gewicht en minder vibraties voor meer comfort en controle. De SLS serie heeft ook een Aaron Hadlow pro-model van 140 x 42,5. Verkrijgbare maten zijn 136 x 41, 139 x 42 en 142 x 43. Prijzen voor de SLS zijn € 1.199,- en de gewone versie € 799,-.

www.duotonesports.com

Flysurfer Boost 4

Fresh Access #2 2021

De nieuwe performance freeride-kite de Boost 4 van Flysurfer heeft een verbeterde stabiliteit en is makkelijker te controleren. Perfect voor rijders die houden van duidelijke bar-feedback, rustige vliegeigenschappen en constante trekkracht. Hierdoor is de Boost 4 uitermate geschikt om jezelf te verbeteren. De bridle met katrollen geven een lineaire krachtopbouw wat nog meer vertrouwen geeft. Bij het springen kun je dit goed voelen. Het gewicht is verder omlaag gebracht wat een betere lowend geeft. Het High Load Force Frame geeft de kite vormvastheid waardoor het sturen meer direct is. Op de trailing edge zitten smalle Dacron-verstevigingen waardoor de kite erg sterk en duurzaam is. De Boost 4 zit vooraan in het windvenster waardoor je makkelijk kunt hoogtelopen. Verkrijgbare maten: 9, 11, 13, 15 en 18m2. Prijzen van € 1.399,- tot € 1.799,-.

www.flysurfer.com

Ozone Torque V2

Fresh Access #2 2021

De Ozone Torque V2 is compromisloos board voor de verwende freerider en freestyler. De tweede versie heeft een nieuw ontworpen viervoudige concaaf onderwaterschip voor een goede koersvastheid en pop. De verbeterde spine loopt over de hele lengte van het board en zorgt ervoor dat je het board makkelijk controleert als de wind toeneemt en het water ruig wordt. Bovendien geeft het extra grip en controle bij het aankanten voor een sprong. De nieuwe dekshape loopt progressief naar de tips toe voor een beter en constanter flexpatroon. Hierdoor heb je soepele sprongen en landingen. De bredere tips betekenen meer rail die je in het water kunt drukken voor maximale pop. Door z’n stabiliteit en voorspelbaarheid is de Torque V2 geschikt voor elk niveau rijder. Verkrijgbare maten: 128 x 38, 131 x 39, 134 x 40, 136 x 41, 138 x 42 en 140 x 43. Prijs € 749,-. Bindingen V2 € 129,-.

www.ozonekites.com

Prolimit Vapor

Fresh Access #2 2021

De Prolimit Vapor is een hardback-trapeze met een laag profiel zodat het lekker in de rug zit en maximale ondersteuning geeft. De neopreen binnenkant met een voorgevormde Eva-kussen geven een uitstekend comfort. De buitenkant is gemaakt van exclusief door Prolimit gebruikt en gepatenteerde Pure TM-materiaal. Dit materiaal is stijf in het midden maar heeft flex aan de buitenkant waardoor de trapeze goede steun geeft zonder in te boeten aan bewegingsvrijheid of irritaties geeft op de huid. Daarnaast is dit materiaal recyclebaar, milieuvriendelijker en kan het niet splinteren omdat het geen fiberglas of hars bevat. Bovendien drijft Pure TM omdat het lichter is dan water. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Prijs € 299,-.

www.prolimit.com

Ozone Wasp V2

Fresh Access #2 2021

De nieuwe Ozone Wasp V2-wing is krachtiger dan z’n voorganger. Dit komt omdat de ontwerpers het frame stijver hebben gekregen. Die maakt de wing niet alleen krachtiger maar ook stabieler en sneller sturend. Snel planeren is geen probleem. Hetzelfde geldt voor hoogtelopen. En als de wind toeneemt is de Wasp V2 beter en makkelijker te houden. De handles zijn verbeterd en zitten op iets andere plek. De Wasp V2 is geschikt voor elk niveau rijder en elk type board. De wing heeft bevestigingspunten voor trapezekoordjes zodat je moeiteloos uren op het water kunt varen. Standaard komt de wing met een heupleash. Verkrijgbare maten: 2.3, 3, 4, 5, en 6 m2. Prijzen van € 860,- tot € 1.099,-.

www.ozonekites.com

Naish Kitefoil

Fresh Access #2 2021

De Naish Kitefoil-lijn bestaat uit een 650, 810 en 960. De getallen staat hierbij voor het aantal vierkante centimeters van de voorvleugel. De 650 is met een breedte van 64 centimeter en aspect ratio van 6,3 een high performance freeride-set. De 810 is ook 64 centimeter breed, maar heeft een aspect ratio van 5,1 en is daarmee de performance freeride-set. De 960 heeft een breedte van 53,2 en een AR van 2,3 en is de standaard freeride-set. De laatste is ideaal voor beginners. Met een rustige en voorspelbare lift-off leer je het foilen supersnel. De eindsnelheid is goed en niet intimiderend en bochten voelen intuïtief en lekker surfy. De 810 heeft ook een rustige en voorspelbare lift-off maar haalt een hogere eindsnelheid en bij het carven kun je maximaal gaan. De lage weerstand maakt deze foil een lichtweer wapen. De 650 heeft bijna een ongelimiteerde eindsnelheid. Eenmaal op snelheid blijft de 650 lang doorglijden en creëert veel schijnbare wind in de kite. Alle drie foilsets hebben een voorvleugel van 100% pre-preg 3K carbon en stabilizer. Prijzen van € 1.329,- tot € 1.359,-.

www.naiskkites.com

Airush Ultra V4

Fresh Access #2 2021

De Airush Ultra is de ultieme kite voor foilen, freeriden en golfrijden. Z’n unieke combinatie van stabiliteit en directe stuureigenschappen zorgen daarvoor. De nieuw ontworpen single strut-geometrie en hogere doekspanning geven een lichte en reactieve kite. De Load Frame V4, waarbij er een spinnenweb van polyethyleen draden over de kite lopen, zorgen ervoor dat de kite sterk en duurzaam is. Hierdoor kan er op andere plekken lichter doek gebruikt worden waardoor het overall gewicht naar beneden gebracht kan worden en de Ultra een van de lichtste kite’s op de markt is. De V3.2 Bridle System geven lichte en constante stuur-eigenschappen. Verkrijgbaar in de maten 4 tot en met 17 m2. Prijzen van € 909,- tot € 1.599,-.

www.airush.com

F-One Pocket

Fresh Access #2 2021

De F-One Pocket foilboard-range bestaat uit een Slim Tech Carbon-lijn en uit een glasfiber-lijn. De Slim Tech Carbon-boards zijn licht, stijf en sterk en verkrijgbaar in de maten 110 x 47, 120 x 46 en 130 x 47. De glasfiber-boards zijn sterk, duurzaam en goedkoper en verkrijgbaar in de maten 120 x 46, 130 x 47 en 145 x 50. Voor beide edities geldt dat ze lekker kort zijn en daardoor super wendbaar. De Slim Tech Carbon-boards reageren wat directer op voetsturing en varen daardoor iets levendiger. Op alle modellen (behalve de 110 carbon) zitten voetband inserts in een Y-opstelling. Een cap-constructie bij de zijkanten beschermen de rails tegen impacts. De grote 3/4 deckpad geeft grip en voelt comfortabel aan. Door de Twin Tracks met industriestandaard breedte van 90 millimeter kunnen er ook foils onder van andere merken. Prijzen Slim Tech Carbon vanaf € 699,-. Glasfiber vanaf € 549,-.

www.f-one.world

Airush Diamond V6

Fresh Access #2 2021

De Airush Diamond is een allround freeride twintip heeft een smallere stance en zachter flexpatroon, ideaal voor de kleinere en lichtere rijder. Voor 2021 heeft de Diamond dezelfde bouwwijze als de Apex twintip met een basalt-fiber-laag om de Paulownia-houtkern. Hierdoor vaart het board levendig zonder nerveus te worden. Het board is relatief smaller voor extra comfort en controle. De dubbele concaaf met spine geeft vroege planeereigenschappen en zachte landingen na sprongen. De matte afwerking geeft bescherming tegen krassen. Verkrijgbare maten zijn 130 x 38, 133 x 39 en 136 x 40. Prijs € 569,-.

www.airush.com

Slingshot Phantasm

Fresh Access #2 2021

Na twee jaar intensief ontwikkelen, testen en onderzoeken komt Slingshot met de nieuwe Phantasm-foilsets. Deze high performance freeride en freestyle foils hebben een mast gemaakt van 12K unidirectional super high modulus pre-preg carbon. Een mond vol maar het betekent vooral dat dit super lichte en stijve foils zijn. De Big Foot mast-fuselage-connectie is 50 procent groter dan van andere merken maar het maakt de verbinding supersterk, solide en robuust. De fuselage is gemaakt van aluminium en geven een ongeëvenaarde verhouding tussen stijfheid en sterkte. De stabilizer zit vast aan deze fuselage voor zo min mogelijk weerstand en gedoe met bouten. De serie is verdeeld in een 633, 657 en 730. Die alle drie hun eigen specifieke eigenschappen hebben. De 633 is meer gericht op freeride en makkelijke vaareigenschappen. De 657 richt zich meer op snelheid, springen en carven. En de 730 is gericht op snelheid en koersen varen. Prijs vanaf € 1.599,-.

www.slingshotsports.com

Cabrinha X-Breed

Fresh Access #2 2021

De Cabrinha X-Breed crossover surfboard is een echte freestyle trickmachine die je ook nog goed mee de golven in kunt nemen. Met een symmetrische voor- en achterkant voelt het board aan als een twintip en zijn landingen op de neus na een sprong supermakkelijk. De rockerlijn is vlak voor maximale pop en de centrale channel op de bodem geeft grip voor een perfecte afzet bij het springen. De X-Breed is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Wil je de sterkste dan kies je voor de bamboe met kurk constructie. Prijs € 999,-. Wil je het lichtste en meer levendige vaargevoel neem je de Pro-editie. Deze heeft geen bamboe, kurk en voetbandinserts maar honeycomb fiberglass en een carbon-stringer voor extra stijfheid. Prijs € 1.049,-. Dan heb je nog een versie waar je een foil onder kunt zetten. Deze heeft voetband-inserts in een Y en een I-positie. Prijs € 1.139,-. Bij deze zit standaard een frontpad. Bij de andere versie is dat een optie a € 65,-. Alle drie worden ze zonder vinnen geleverd. Deze optie kost € 89,-. www.cabrinha.com

Duotone (Ultra) Spike (SLS)

Fresh Access #2 2021

Als je deze zomer niet op de waterkant wilt blijven staan als de wind zachtjes waait moet je deze Duotone Spike-twintip boards eens proberen. Door de unieke shape en bouwwijze hebben deze boards genoeg aan een pufje wind. Helemaal de Ultra Spike SLS met z’n vierkante outline en lengte van 165 en breedte van 47,5 centimeter. En z’n vlakker rockerlijn niet te vergeten. Nieuw is de toevoeging van Textreme Innegra waardoor het board extreem licht maar ook comfortabel is. Dit materiaal dempt vibraties maximaal maar geeft ook een levendige ride. Ondanks z’n lengte voelt de Ultra Spike SLS niet log aan. Er is ook nog een kortere versie van 153 bij 46,5 met een meer traditionele twintip-outline waardoor deze nog levendiger vaart en makkelijker springt. Deze is ook verkrijgbaar in een gewone uitvoering. Prijzen: Ultra Spike SLS € 1.099,-, Spike SLS € 1.099,- en Spike € 699,-. www.duotonesports.com

Dit artikel ‘’Fresh Access #2 2021” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van