12-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Froome pakt de dubbel, maar wie pakt de BBB prijzen?

De Vuelta van 2017 zit er weer op en daarmee gaat Froome de geschiedenisboeken in als ‘een van de renners die de dubbel pakte’ en dat kunnen er maar weinig zeggen. Daarnaast deed ‘onze’ Wilco Kelderman mee om het podium en mag er gesproken worden van zijn doorbraak als grote ronderenner. Nu neemt Alberto Contador A.K.A. ‘ El Pistolero ‘ afscheid van het profpeloton en dat na een goede Vuelta die hij kleur wist te geven met onder meer een ritoverwinning op de Angliru.

De Vuelta word nog weleens gezien als mosterd na de maaltijd, anderen kijken uit naar vuurwerk tijdens de Vuelta omdat deze ronde voor vele renners nog als laatste strohalm wordt gezien. Gelukkig is deze editie weer spectaculair gebleken. Het was zwaar, het tempo lag vaak hoog en de Nederlandse renners deden weer goed mee. Toch was er van een Nederlandse overwinning, zoals bij de Giro, geen moment sprake. Chris Froome ging tijdens de 72e Vuelta a Espana al vroeg aan de leiding en gaf die 1e plek niet meer weg.

We kunnen de koers rit-voor-rit gaan analyseren, maar de echte fan heeft natuurlijk gewoon gekeken en kijkt nu uit naar de prijsuitreiking van de Vuelta de BBB y Wielrenblad. Voor de leider in de poule na elke wedstrijdweek heeft BBB Cycling een prijs beschikbaar gesteld en de winnaars hebben inmiddels bericht gehad voor verdere afhandeling.

Maar natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen. De beste deelnemers verdienen daarom zeker een eervolle vermelding op onze site en daarom hieronder de 10 beste deelnemers. Team Bakker gefeliciteerd met de overwinning! Andere prijswinnaars ook van harte gefeliciteerd!

  1. Team Bakker (die de laatste etappe nog naar de eindoverwinning sprintte!)
  2. Aanvallluhh
  3. Ajaxfan
  4. Hellenic
  5. Respect
  6. Binho11
  7. Robert21
  8. The Godfather
  9. Sylvia2005
  10. Hposkam

Meer wielernieuws op je tijdlijn? Volg Wielrenblad dan ook op Facebook en Instagram!

 van