08-05-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Fruit to Go NK Kiteboard in Workum

De windverwachting voor komend weekeinde is goed. Het Fruit to Go NK Kiteboard zal daarom 10 en 11 mei van start gaan. Vanwege de voorspelde windrichting, voornamelijk op de zaterdag, zal het eerste evenement in Workum plaatsvinden. Eerder deze week lag Scheveningen nog meer voor de hand, maar de wind is naar zuid gedraaid waardoor voor Workum gekozen is door de Nederlandse Vereninging van Wedstrijdkitesurfers.

Op het strand bij camping ‘It Soal’ zullen de beste kiteboarders van Nederland het beste van zichzelf laten zien. Evenals afgelopen jaar zal het Fruit to Go NK Kiteboard uit een serie van drie evenementen bestaan. Deze worden afhankelijk van de wind gehouden in een windraam van zes weekeinden. De weekeinden zijn 10 en 11 mei, 24 en 25 mei, 28 en 29 juni, 20 en 21 september, 27 en 28 september en, het laatste weekeinde, 4 en 5 oktober. Naast Workum zullen Scheveningen en Vrouwenpolder worden bezocht.

In 2013 won ‘coming man’ Jerrie van de Kop het Nederlands Kampioenschap voor Sander Bos. Van de Kop had sowieso een succesvol jaar, hij won ook de Nederlandse voorronde van de Red Bull Megaloop Challenge. Bij de dames was het enigszins verrassend Lisa van Ginkel die knap de NK titel naar zich toe trok. Vera Klabbers werd tweede, Klabbers werd ook kampioene bij de jeugd, kreeg daardoor een wildcard voor het reguliere NK en wist dus ook daar met een tweede plaats op het erepodium te belanden. Europees Kampioene 2012 Annelous Lammerts werd derde op het NK in 2013.

Het Fruit to Go NK Kiteboard is de eerste officiele krachtmeting die dit jaar plaatsvindt. Het is in deze jonge sport dan ook elk jaar weer een verrassing wie er zich in de winter het sterkst doorontwikkeld heeft. Het evenemententerrein is gratis toegankelijk, en met name de zondag beloofd door de krachtige wind spectaculaire actie.

 van