23-12-2015 - Mountainbiken, Nieuws

FSA range mountainbikewielen in 27.5 en 29 inch

FSA heeft een compleet gamma handgemaakte mountainbikewielen. De top of the range zijn de K-force light wielen, dan volgen de SL-K wielsets en als derde de Afterburner modellen. Alle FSA MTB wielen zijn beschikbaar in 29’’ en 27.5’’ en zijn voorzien van 25mm diepe en 22mm brede velgen.

De K-force en SL-K wielen zijn voorzien van ultralichte carbon velgen, terwijl de Afterburner wielsets een duurzame, licht gewicht aluminium velg hebben. Ongeacht de gebruikte materialen zijn alle modellen voorzien van asymmetrische velgen. Hiermee krijgt het wiel een gelijke spaakspanning wat weer resulteert in een zeer krachtige wielset.

Alle modellen zijn tubeless-ready en door de bijgeleverde adapters te monteren met 9mm snelspanners of 15mm steekas. Terwijl alle achterwielen compatibel zijn met 135mm en 142mm assen. Alle wielen gebruiken de internationale 6-bouts aansluiting voor de montage van de remschijven. Standaard hebben alle wielsets een 9-11 speed Shimano body maar de wielsets zijn ook om te bouwen naar SRAM X-11 speed.

K-Force en SL-K wielset zijn verkrijgbaar met een wit/rode bestickering of met stealthy grijze stickers. De Afterburner wielen zien er, met de zwart geanodiseerde velgen, zwarte spaken en nippels net zo strak uit als dat ze presteren.

  • De ultralichte K-force wielset weegt slechts een indrukwekkende 1,414g (27.5 inch), terwijl de 29’’ variant maar 1,464g weegt. Advies verkoop prijs : €1739,-
  • Bij de SL-K wielset tikt de weegschaal slechts 1,450 gram aan voor de 27.5 inch versie. Advies verkoop prijs : €1619,-
  • De Alu Afterburner wielset weegt ook maar een zeer bescheiden 1,590 gram. Advies verkoop prijs : €575,-
  • Website

FSA MTB Wheel

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van