20-10-2014 - Skiën, Nieuws

Full Movie: Sweetgrass Productions – Afterglow

Afterglow neemt je mee op een reis met een paar van ‘s werelds grootste riders om een ongekende wereld van licht en kleur te ontdekken. Het is een emotionele belevenis, opgenomen in Ultra HD.

Samen met een team van de beste skiërs trok Sweetgrass Productions diep de afgelegen bergen van Brits-Colombia en Alaska in om hun droom van bijna zes jaar oud te realiseren. Off-piste skiërs filmen, in het donker en in Ultra HD, en een extra dimensie toevoegen met kleur en licht als inspiratie.

Het werken aan de productie van Afterglow was al even spectaculair als de film zelf. Alle apparatuur, dieselmotoren, camera’s, proviand, tenten en natuurlijk de crew en de sporters werden naar een van de meest afgelegen streken ter wereld gevlogen. Na het filmen werd elke locatie even ongerept achtergelaten als daarvoor.

Afterglow is gefilmd in aardedonker, bij temperaturen die daalden tot wel -15°. Ze konden blijven filmen dankzij de lichtinstallaties en camera’s die ze hadden aangepast met het oog op de ijzige omstandigheden. De crew en de sporters hadden veel innerlijke kracht nodig om het slaapgebrek en de extreme kou aan te kunnen.

Om indrukwekkende nachtscènes te creëren die zouden baden in levendige kleuren en licht, verlichtte de crew de berg met aangepaste LED-lampen en droegen onze skiërs speciaal ontworpen LED-pakken. Het doel was om te laten zien hoe fantastisch off-piste skiën kan zijn met de kracht van kleur en licht.

Riders

Voor een project van deze omvang is nogal wat talent nodig. Natuurlijk zijn er genoeg skiërs die stevige hellingen aankunnen, maar hoeveel daarvan wagen dit in het donker? En hoeveel zijn ervaren genoeg om onder extreme omstandigheden hun expertise in te zetten voor een veeleisende productie als Afterglow? Pep Fujas, Chris Benchetler, Eric Hjorleifson en Daron Rahlves gaan de uitdaging aan.

Bekijk hier de film

[vimeo id=”108679594″]

 

 

 

 van