Het Revolutionaire FUTURELIGHT™ van The North Face

North Face verandert de toekomst van outerwear met de nieuwe FUTURELIGHT™-jassen, -broeken en -bibs. FUTURELIGHT™ is ontwikkeld met innovatieve nanospinning-technologie en biedt ademende, waterbestendige bescherming – de eerste in zijn soort. 

Het concept van FUTURELIGHT™ kwam tot leven in de bergen, waar het internationale team van atleten van The North Face behoefte had aan verbeterde prestaties en beter ademend vermogen van hun waterproof-uitrusting. Waterproof-kleding staat erom bekend oncomfortabel, zwaar en benauwd te zijn. The North Face ging de uitdaging aan om deze reputatie te veranderen en werkte drie jaar lang aan de ontwikkeling van een stof die niet alleen zacht, licht, flexibel en comfortabel is, maar ook op een duurzame manier ontwikkeld is en lang meegaat.

FUTURELIGHT

Draag de toekomst

Het nanospinning-proces dat werd toegepast om de FUTURELIGHT™-stof te ontwikkelen maakte het mogelijk om het membraan van de stof te voorzien van ongeëvenaarde luchtdoorlatendheid. Het proces creëert gaten op nanoniveau, wat zorgt voor extreme porositeit met behoud van totale waterdichtheid, waardoor lucht door het materiaal kan stromen en zorgt voor meer ventilatie dan ooit tevoren.

Nanospinning biedt ontwerpers van The North Face ook de mogelijkheid om tijdens het productieproces het gewicht, de rekbaarheid, het ademend vermogen, de duurzaamheid, de constructie (gebreid of gewoven) en textuur aan te passen aan het doel, de activiteit of de omgeving van zowel atleten als consumenten. Ontwerpers kunnen de stof aanpassen aan een specifiek gebruik, bijvoorbeeld door het verhogen van het ademend vermogen voor aerobics of het beschermend vermogen voor barre, natte klimaten. De mogelijkheid om deze factoren te beïnvloeden gedurende het productieproces verlegt de grenzen van innovatie in kleding, uitrusting en accessoires.

Tevens kan er met FUTURELIGHT™ op een verantwoorde wijze drielaagse kledingstukken produceren met voor- en achterlagen die voor 90 procent uit gerecyclede materialen bestaan.

Getest door atleten, bewezen op expeditie

FUTURELIGHT™ is meer dan vierhonderd dagen lang uitgebreid getest door vijftien leden van het internationale atletenteam van het merk. De stof werd daarbij blootgesteld aan de hoogste pieken en meest barre omstandigheden – onder andere op de Lhotse en Everest van de Himalaya – in temperaturen variërend van min 45 tot plus 15 graden Celsius.

The North Face-alpinist Jim Morrison beklom en skiede tijdens het testen van FUTURELIGHT™ in 2018 van drie pieken van achtduizend meter – waaronder Everest, Cho Oyu en ’s werelds eerste afdaling van Lhotse couloir – samen met zijn partner Hilaree Nelson.

Nelson, aanvoerder van het team van The North Face-atleten: “De afgelopen twee jaar heeft ons team FUTURELIGHT uitvoerig getest in elke denkbare discipline – om zo te bewijzen dat deze technologie geschikt is voor variërende weersomstandigheden en klimaten overal ter wereld. In alle jaren die ik in de bergen heb doorgebracht, heb ik nog nooit een product meegemaakt dat zo fijn zit en zo goed presteert als FUTURELIGHT. Het heeft mijn verwachtingen voor wat betreft waterdicht materiaal veranderd.”

Buiten de The North Face-atleten en interne testlaboratoria werkte het merk samen met onafhankelijke experts van derde partijen, waaronder UL, een wereldberoemde organisatie voor veiligheidswetenschappen, om de grenzen van FUTURELIGHT™ te verkennen. UL test ook waterproofcapaciteiten voor de National Fire Protection Association (NFPA) in de Verenigde Staten – een organisatie die first responder gear certificeert voor brandweerlieden, EMS- en hazmat-teams.

De FUTURELIGHT™-jassen, -broeken en -bibs zijn vanaf 1 oktober 2019 exclusief verkrijgbaar via thenorthface.nl, in The North Face-winkels en via geselecteerde retailers. voor meer informatie klik dan hier.

 van